Valmentajalta kova haaste – entinen maailmanmestari haluaa kehään Robert Heleniuksen kanssa

Suomen Robert Helenius on saamassa uuden haastajan nyrkkeilyn raskaaseensarjaan. Alemman raskaansarjan entinen maailmanmestari Murat Gassiev tekee paluuta kehään painoluokkaa ylempänä. 

Venäläinen Gassiev ei ole otellut sen jälkeen, kun hän heinäkuussa 2018 hävisi alemman raskaansarjan titteliottelussa Ukrainan Oleksander Usykille. Tappio oli Gassievin ensimmäinen ammattilaiskehissä. Voittoja tilillä on 26, joista 19 tyrmäyksellä.

Gassievin lyönyt Usyk puolusti MM-titteliään voitokkaasti ja siirtyi lokakuussa 2019 raskaaseensarjaan. Hän voitti ensimmäisessä ottelussaan Yhdysvaltojen Chazz Witherspoonin. Usykin oli tarkoitus kohdata Dereck Chisora toukokuussa, mutta koronavirustilanne siirsi ottelun tulevaisuuteen.

Gassievin valmentaja Abel Sanchez kertoo boxinscene.comille suojattinsa seuraavan samaa polkua ylempään painoluokkaan. Sanchez uskoo kuitenkin Gassievin pärjäävän voimansa ansiosta raskaassasarjassa Usykia paremmin ja toivoo kaksikon kohtaavan uudelleen. Gassiev vakuutti valmentajan jo nuorena.

– Aloin työskennellä hänen kanssaan, kun hän oli alle 20-vuotias. Hän painoi 89 kiloa silloin. Näin hänen raaminsa ja hänen valtavan suuret kätensä ja sanoin: tämä nuori mies tulee hallitsemaan alempaa raskastasarjaa ja sitten hänestä tulee todella hyvä raskassarjalainen. Se kesti hieman pidempään, mutta hänestä tulee hyvä. Aavistin sen, kun aloin työskennellä hänen kanssaan. Hänen kätensä olivat merkki kaikesta. Hän on yhtä kova iskijä kuin parhaat raskaassasarjassa. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Valmentajan mielestä ratkaiseva ero Gassievin ja Usykin välillä on juuri lyöntivoimassa. Alemmasta raskaastasarjasta ylemmäs siirtyvät iskijät ovat nopeita, mutta Sanchez epäilee Usykin iskujen kovuutta.

– Hänellä ei ole painavaa lyöntiä. Raskaassasarjassa täytyy pystyä pitämään vastustaja loitolla.

Sanchezin luotto suojattinsa kykyihin on horjumaton. Valmentaja kaavaileekin Gassieville kovia vastustajia uudessa painoluokassa. Toivelistalle nousee myös Suomen Robert Heleniuksen nimi. 

Ensin pitkään sivussa olkapäävamman vuoksi ollut venäläinen kohdannee kuitenkin jonkun kevyemmän vastuksen. Gassievin oli jo tarkoitus otella helmikuussa Jerry Forrestia vastaan, mutta hän vetäytyi ottelusta.

– Haluaisin hänen ottelevan Adam Kownackia, Robert Heleniusta tai Andy Ruiz jr:a vastaan. Mutta hän ei ole otellut kahteen vuoteen, joten toivoisin ensin totutteluottelua, Sanchez sanoo.

Helenius nousi WBA-liiton kultamestariksi voittamalla Puolan Kownackin tyrmäyksellä helmikuussa. Helenius on kärkkynyt mahdollisuutta MM-otteluun Anthony Joshuaa vastaaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja