Robert Heleniuksen MM-haaveisiin uusi käänne – maailmanmestari mennyt Ukrainaan etulinjaan: "Se ei ole nyrkkeilyä"

Robert Heleniuksen uran isoimmat ottelut 1:40
Katso tästä Robert Heleniuksen uran isoimmat ottelut.

Maailmanmestarinyrkkeilijä Oleksandr Usykin manageri Egis Klimas kertoo suojattinsa palanneen Ukrainaan etulinjaan. Kovin nopeasti Usyk ei ole Klimasin mukaan seuraavaa otteluaan käymässä, mikä mutkistaa MM-kiemuroita entisestään.

Nyrkkeilyn raskaan sarjan maailmanmestarien Oleksandr Usykin ja Tyson Furyn välille ollaan kaavailtu kiistatonta maailmanmestaruusottelua. Ukrainalaisella Usykilla on WBA-, IBF-, WBO-, ja IBO-liittojen mestaruusvyöt ja brittiläisellä Furylla WBC-liiton titteli.

Tuon ottelun jäljiltä raskaaseen sarjaan jäisi vain yksi maailmanmestari, jonka haastamiseen Deontay Wilderin ja Robert Heleniuksen välisen ottelun voittajalla on tie auki. Yhdysvaltalainen Wilder ja suomalainen Helenius iskevät yhteen New Yorkissa tällä viikolla sunnuntain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Fury on kuitenkin kimpoillut ulospäin viestityissä aikeissaan ja toiveissaan alituiseen. Hän lähetti vasta syyskuussa haasteen MM-tittelinsä Usykille menettäneelle Anthony Joshualle, ja Furyn promoottori Frank Warren ilmoitti 13. syyskuuta, että sopimus kyseisestä ottelusta olisi pian valmis. Tämä taisto on kuitenkin kariutunut: Furyn mukaan Joshua ei halunnut käydä kyseistä ottelua.

Fury on tuoreeltaan luvannut palata kehään 3. joulukuuta ja ilmoittanut haluavansa vastustajakseen Derek Chisoran. Chisora kärsi vuonna 2011 Helsingissä kyseenalaisena pidetyn tappion tuomariäänillä Robert Heleniukselle.

Jos Usyk–Fury-ottelu ei toteudu?

Oleksandr Usykin manageri Egis Klimas on jo vahvistanut, ettei Usyk ainakaan ole tänä vuonna mestaruuksista ottelemassa.

– Aikaisintaan se tapahtuu luultavasti helmikuussa. Ehdottomasti ei tänä vuonna, Klimas sanoi Fight Hub TV:lle toissa päivänä julkaistussa haastattelussa.

Ukrainan hyökkääjä-Venäjää vastaan käymä sota vaikuttaa konkreettisesti Usykin lähitulevaisuuden toimiin.

– Hän palasi etulinjaan. Hän meni tukemaan sotilaita. Tiedämme, että maa käy taistelua. Se todella taistelee. Se ei ole nyrkkeilyä, ja hänellä on juurensa. Hän auttaa monia ihmisiä. Hän suorittaa velvollisuuttaan maansa hyväksi.

– Siksi hän ei voi valmistautua otteluun. Viikossa tai kahdessa hän lähtee Ukrainasta ja tulee Yhdysvaltoihin. Meillä on joitain suunnitelmia täällä. Tulemme menemään WBO:n kokoukseen.

Sitten Usyk pystyy managerinsa mukaan aloittamaan harjoitteluun valmistautumisen.

– Se vie meidät helmikuulle.

Klimas toivoo, että ottelu Furyn kanssa järjestyisi tuolloin. Managerille esitettiin pohdinta, ettei Fury pysty mahdollisesti ottelemaan helmikuussa Usykia vastaan, jos hän ottelee joulukuussa.

– En tule sanomaan mitään Furysta. En tule ajattelemaan Furyn tiimiä. Hänellä on tiiminsä, hänellä on neuvonantajansa. Antaa heidän tehdä työtä hänen kanssaan.

Jos Furyn ja Usykin välinen kohtaaminen ei toteudu, Klimasin mukaan hänen ja Usykin on pohdittava jatkoa. Siinä tapauksessa, ettei Fury-ottelu toteutuisi, Usyk on ilmaissut haluavansa otella Wilderiä vastaan, jonka Usykin leiri ilmeisimmin odottaa peittoavan Heleniuksen.

Jos Fury perääntyy Usykia vastaan ottelemisesta, on mahdollista, että Usyk kohtaisi seuraavassa matsissaan Wilderin ja Heleniuksen välisen taiston voittajan, mutta Furyn ja Chisorankin mahdollinen kohtaaminen sekoittaa sillisalaattia. Ja kuten on kovin usein nähty, nyrkkeilymaailma on arvaamattomia käänteitä täynnä.

Lue myös:

    Uusimmat