Voittamaton ukrainalaismestari tähyää ylempään painoluokkaan – "Hänen täytyy ehdottomasti kohdata Anthony Joshua"

Ukrainan Oleksandr Usykia pidetään yhtenä maailman lahjakkaimpana nyrkkeilijänä. Alemmassa raskaassa sarjassa tällä hetkellä nyrkkeilevä Usyk säilytti lauantaina neljän liiton mestaruuden kukistamalla Tony Bellewin. Nyt ukrainalaisen leirissä suunnitellaan painoluokan vaihtoa.

Videolla kuvaa Anthony Joshuan ja Aleksandr Povetkinin titteliottelusta. (23.9.)

31-vuotias Usyk tyrmäsi Bellewin kahdeksannessa erässä. Nyt kokeneen ukrainalaisiskijän tähtäin on raskaassa sarjassa, ja sen hallitsijassa Anthony Joshuassa. Joshua pitää hallussaan raskaan sarjan IBF- WBA ja WBO-liiton mestaruusvöitä. Usykin promoottori Alexander Krassyukin mukaan Usyk voi seuraavaksi otella raskaammassa painoluokassa.

– Hänen täytyy ehdottomasti kohdata Anthony Joshua. Usyk voisi tuoda uutta henkeä raskaaseen sarjaan, Krassyuk kommentoi Sky Sportsin mukaan.

Usyk voitti raskaan sarjan olympiakultaa Lontoossa vuonna 2012. Ukrainalaisiskijä siirtyi ammattilaiseksi vuotta myöhemmin, eikä ole vielä otellut raskaassa sarjassa ammattilaisuransa aikana. Idea siirtymisestä raskaaseen sarjaan ei kuulosta Usykistä hassumalta.

– Voisin syödä enemmän pastaa päivälliseksi. Me olemme ihmisiä ja tarvitsemme itsellemme tavoitteita, joita kohti meidän on mentävä, Usyk toteaa.

Joshua ei ole hävinnyt ammattilaisurallaan vielä otteluakaan. Seuraavaksi Joshua on ilmoittanut haluavansa kohdata Deontay Wilderin, joka pitää hallussaan Joshualta puuttuvaa WBC-liiton mestaruutta.

Lue myös:

    Uusimmat