Tämä ottelu naulitsee nyrkkeilymaailman huomion – Amin Asikainen osoittaa Anthony Joshuan heikkouksiin: "Ei hän mikään klitshkomainen kone ole"

0:58
Tästä Anthony Joshuan ura lähti nousukiitoon: brittijätti tyrmäsi Vladimir Klitshkon keväällä 2017.

Nyrkkeilymaailman katse kääntyy viikonloppuna Lontooseen, jossa ammattilaisnyrkkeilyn raskaan sarjan tähtiottelija Anthony Joshua kohtaa Ukrainan Oleksandr Usykin. Valioliiga-seura Tottenhamin kotistadionilla käytävään mittelöön odotetaan jopa 60 000 katsojaa.

Joshua puolustaa ottelussa WBA-, IBF- ja WBO-liittojen mestaruusvöitä. Britin oli alun perin määrä otella odotetussa kamppailussa Tyson Furya vastaan, mutta jälkimmäisen ottelukalenterissa eteen kiilasikin lokakuun yhdeksäs päivä Las Vegasissa kehään astuva Deontay Wilder.

Joshuan vastustajaksi asettui siis kärkihaastajaksi noussut, alemmasta raskaasta sarjasta raskaaseen sarjaan vuonna 2018 vaihtanut Usyk. Tämän ammattilaisura käsittää kokonaisuutena toistaiseksi 18 ottelua ilman tappioita. 

Uudessa painoluokassa ukrainalainen on otellut kahdesti: vuonna 2019 kaatui Chazz Witherspoon ja viime lokakuussa Dereck Chisora.

Entinen nyrkkeilytähti Amin Asikainen odottaa mielenkiinnolla, miten Usyk kykenee haastamaan painoluokan kärkinimen.

– Usyk voi pystyä horjuttamaan Joshuaa nopeudella ja vikkelyydellä. Usyk on tuore kaveri, jolla on puhdas otteluhistoria ja hyvä amatööritausta. Vasenkätisyys on varmasti ainakin aluksi haaste Joshualle, Asikainen ennakoi MTV Urheilulle.

Lontoon olympialaisissa vuonna 2012 Joshua juhli kultaa superraskaassa sarjassa ja Usyk raskaassa sarjassa. Asikainen näkee brittiottelijallakin heikkouksia, johon painoluokan tuore kasvo voi iskeä.

– Mahdollisuudet ovat aina. Joshuakin on haavoittuvainen kaveri, ei hän mikään klitshkomainen kone ole. Kun sitä pääsee kolauttamaan, voi käydä miten vain. 

– Joshuan heikkoudet ovat iskunkestävyys ja ehkä tietyllä tavalla aerobinen kunto. Jaksaako hän pitää hyvää rytmiä yllä? Jos Joshua lähtee iskusotaan kovalla tempolla, väsy voi tulla. Hän voi ehkä korvata fyysisyydellä niitä puutteita, joita Klitshko-ottelussa ei löytynyt. Silloin Joshua löi itsensä hapoille kestävää vastustajaa vastaan. Sellaista matsia on kuitenkaan tuskin nyt tulossa, Asikainen arvioi.

– Jos matsi venyy pitkälle ja lyöntimäärät ovat isoja, Usyk voi amatöörimäisellä liikkeellä pitää hyvääkin rytmiä, joka voi ärsyttää vahvempaa ja raskasrakenteista Joshuaa. Kysymys on siinä, kun Usyk tulee alemmista sarjoista, riittääkö se luonnollista raskaan sarjan ottelijaa vastaan? 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja