Valmentaja suitsuttaa kaksi pistettä per peli -vauhdissa olevaa Mikko Rantasta: "Hän on salamannopea"

Mikko Rantanen oli ilmiliekeissä viime yön NHL-kierroksella, sillä suomalainen iski kaksi maalia Calgary Flamesin verkkoon. Hyökkääjä on iskenyt viimeisessä kolmessa ottelussa kuusi tehopistettä, eikä hyvä vire ole jäänyt Colorado Avalanchen päävalmentajalta huomaamatta.

Calgary oli vielä kolme minuuttia ennen pudotuspelien neljännen kohtaamisen loppua kiinni voitossa, mutta Rantanen iski pelin tasoihin. Suomalainen nousi valokeilaan myös jatkoajalla laukomalla korkeasta polviasennosta kiekon vastustajan maaliin.

Rantanen toi Coloradolle 3-2-jatkoaikavoiton ja vei joukkueensa pudotuspelisarjan johtoon voitoin 3-1.

– Rantanen on todella vahva kiekossa ja liikkuu hyvin. Hän on salamannopea ja lyö kiekkoa verkon perälle. Hän pelaa todella hyvin, päävalmentaja Jared Bednaranalysoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Rantasella on ollut myös vastoinkäymisiä, sillä hän oli kolme viikkoa sivussa ylävartalovamman takia. Hyökkääjä palasi kaukaloon, kun Colorado aloitti taiston Calgarya vastaan viikko sitten.

Paluu oli takkuinen.

Bednar kasasi Rantasen, Gabriel Landeskogin ja Nathan McKinnonin muodostaman tehoketjun uudelleen, ja peli alkoi kulkea.

– He pelasivat jo ensimmäisessä ottelussa useita vaihtoja yhdessä, ja aloin nähdä hänen omaa peliään. Hän on parantanut vähitellen, Bednar kuvaili.

– Tänään he olivat todella hyviä. Heillä on suuri vaikutus jokaiseen vaihtoon.

Bednarin mukaan Rantasen peli vapautui yhä enemmän viime maanantaina, jolloin suomalainen iski kevään ensimmäisen maalinsa.

Nyt ketsuppipullo on auennut huolella, sillä hyökkääjä pelasi keskiviikon ja torstain välisenä yönä lähes 28 minuuttia. Kolmessa viimeisessä ottelussa tehopisteitä on syntynyt 3+3=6.