Mikko Rantanen mehusteli häikäisevää maaliaan: "Ei varmaan Kadri odottanut"

Mikko Rantanen iski maalin Toronto-voitossa:"Pitkästä aikaa ehjä 60 minuuttinen" 2:13
Mikko Rantanen kommentoi Toronto-voittoa.

Colorado Avalanchen Mikko Rantanen iski joukkueelleen tyylikkään maalin 6–3-voitossa Toronto Maple Leafsia vastaan jääkiekon NHL:ssä. Rantanen sanoi 2–2-tasoituksensa olleen joukkueelleen iso maali.

Kasperi Kapanen oli aiemmin toisessa erässä vienyt Toronton 2–0-johtoon, ja välissä Gabriel Landeskog oli värkännyt Coloradolle kavennuksen.

Seuraavassa maalissa Rantanen pisti näytöksen pystyyn, iski kiekon perään hyökkäysalueen laidalle, nosti Toronton Nazem Kadrin mailan ylös juuri oikealla hetkellä ja ryöväsi kiekon. Muutamien luistimenpotkujen ja kiekon veivaamisen jälkeen hän iski kiekon varmasti pömpeliin (video alla).

– Saimme ihan hyvän vaihdon ennen sitä jo. Heillä oli vähän kaasu loppu niin sanotusti, eivät jaksaneet enää. Ei varmaan Kadri odottanut, että olin vielä takaa tulossa. Sain tällä kertaa nostettua mailan, ja kiekon haltuuni. Se oli ihan hyvä maali, iso maali, Rantanen mehusteli MTV Urheilulle.

Rantanen koki pelin kääntyneen joukkueelleen sitä kautta, että Avalanche onnistui pitkästä aikaa pelaamaan ehjät 60 minuuttia.

– Saimme pelattua kolme erää hyvää lätkää. Vaikka kaveri meni 2–0-johtoon, ei silti lamaannuttu yhtään. Annettiin mennä vaan. Hieno voitto.

Seuraava koitos Coloradolla on edessään vieraissa Ottawa Senatorsia vastaan torstain vastaisena yönä. Rantanen kokee, että Avalanche pystyy ottamaan Toronto-pelistä hyviä asioita mukaansa sekä puolustamisesta että hyökkäämisestä.

– Olemme viime aikoina pelanneet liikaa poikittain. Nyt mentiin suoraan ylöspäin ja pistettiin chippejä pakkien selän taakse ja muuta. Minun mielestäni sitä kautta saatiin momentumia ja isoja maaleja tehtyä, Rantanen kuvaili.

Rantanen (21+48=69) on nyt NHL:n pistepörssissä kolmantena, tasapisteissä toisena olevan Calgary Flamesin Johnny Gaudreaun (27+42=69) kanssa, mutta seuraavalla sijalla vähempien tehtyjen maalien turvin. Pistepörssiä johtaa kuuden pinnan erolla Tampa Bay Lightningin Nikita Kutsherov (22+53=75).

Miten Rantanen kommentoi hattutempun värkänneen ruotsalaishyökkääjän Carl Söderbergin esitystä? Entä miten tärkeä Gabriel Landeskogin 1–2-kavennus oli Coloradolle? Katso koko haastattelu ylälaidan videolta.

Colorado Avalanchen päävalmentaja Jared Bednar:"Luotamme Mikkoon tiukoissa tilanteissa" 4:53
Coloradon päävalmentaja Jared Bednar puhuu muun muassa Mikko Rantasen merkityksestä.

Lue myös:

    Uusimmat