Ilmiliekeissä oleva Mikko Rantanen lähellä Coloradon pisteputkiennätystä – päävalmentaja ylistää tehoketjua: "He ovat poikkeuksellisia"

Colorado Avalanchen Mikko Rantanen on tehnyt neljässä NHL:n pudotusottelussa tehopisteet 5+4. Päävalmentaja Jared Bednar jatkoi suomalaisen suitsuttamista perjantaina, kun Avalanche kukisti Calgary Flamesin 5-1 ja eteni pudotuspeleihin voitoin 4-1.

Suomalainen nakutti perjantaina tehot 2+1, kun Colorado passitti Calgaryn kesälomille. Bednar suitsutti etenkin Rantasen ja Nathan McKinnonin virettä ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Jokainen joukkueessa on sitoutunut pelaamaan tavalla, jolla voimme voittaa. Monet pelaajat ovat sitoutuneet yhä enemmän, mutta nämä pelaajat ajavat bussia. He ovat tehneet niin jo pitkään, Bednar suitsutti ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– He ovat astuneet esiin ja kehittäneet peliään pudotuspeleissä. Se osoittaa, millaisia johtajia ja pelaajia he ovat. 

Useamman kuin yhden pisteen neljässä perättäisessä ottelussa tehnyt Rantanen lähestyy jo Peter Forsbergin ja Peter Stasnyn tehoputkia vuoslta 1982-2002.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Rantanen palasi loukkaantumisensa jälkeen jäälle sarjan avausotteluun. Hyökkääjä pääsi takaisin myös alkukauden tehoketjuun Gabriel Landeskogin ja McKinnoninvierelle.

Kolmikon saama vastuu näkyy myös peliajoissa. Rantanen pelasi ratkaisuottelussa reilut 17 minuuttia, McKinnonin minuutit olivat 17.44 ja Landeskog tahkoi yli 18 minuuttia.

– Olemme puhuneet koko kauden siitä, että parhaiden pelaajien pitää olla parhaita myös pudotuspeleissä. Olen kertonut, että aion nojata heihin hyvin vahvasti. He ovat poikkeuksellisia, he muuttavat peliä.

Rantasella on neljästä viimeisestä ottelusta tehot 5+4. McKinnon on nakuttanut viiteen peliin kolme maalia ja viisi syöttöä, Landeskog on puolestaan tehnyt samassa ajassa tehot 1+3.

Jatkopaikka oli Coloradolle valtava asia, sillä joukkue on päässyt pudotuspelien toiselle kierrokselle viimeksi vuonna 2008. 

Lue myös:

    Uusimmat