Mikko Rantasella ja Coloradolla menossa vaikeampi vaihe: "Ammuimme itseämme jalkaan"

Colorado Avalanchen Mikko Rantanen on pelannut hienon kauden, mutta viime aikoina tehotahti on hiipunut. Rantanen johtaa kuitenkin edelleen koko runkosarjan pistepörssiä. 

Videolla Mikko Rantasen ajatuksia MM-kisoissa. 

Avalanche on ollut yksi alkukauden yllättäjistä. Ykkösketjun laituri Mikko Rantanen on takonut kovaa jälkeä ja noussut jopa pistepörssin ykköseksi. 

Siellä hän on edelleen (5+19), vaikka kovin pistetahti on hiipunut. Rantanen on saanut viidessä viime ottelussa neljä syöttöpistettä, ja tehosaldokin on niistä peleistä kuusi miinuksella.

Rantanen jäi toisen kerran peräkkäin ilman pisteitä, kun Winnipeg Jets kylvetti Coloradon 5-2. Colorado on ottanut viidestä viime ottelusta yhden jatkoaikapisteen. 

Rantanen koki NHL-elämän ikävämpiä puolia, kun Winnipeg Jetsin hyökkääjä Mark Scheifele narutti hänet täysin solmuun. 

Tehot 1+4 nakuttanut Winnipegin Blake Wheeler oli ottelun sankari. Hän on koko sarjan syöttöpörssissä pisteen Rantasen takana. 

Valmentaja Jared Bednar manaili seuran verkkosivujen raportissa, että Avalanche teki liikaa virheitä ja menetti kiekkoja. 

– He saivat enemmän ylivoimahyökkäyksiä ja maalintekopaikkoja. Ammuimme itseämme jalkaan, hän sanoi. 

Colorado jatkaa kahden pelin Kanadan-kiertuettaan sunnuntaina Edmontonissa. 

– Kauden aikana tulee laskuja ja nousuja. Täytyy vaan pysyä maltillisena ja päästä ulos tilanteesta. Yrittää pitää hauskaa ja ottaa voittoja, puolustaja Erik Johnson sanoi. 

Lue myös:

    Uusimmat