Valkovenäläinen tennistähti pyrki kentälle kielletyssä paidassa – "Minulla on omat syyni tehdä niin"

Valkovenäläinen tennistähti Victoria Azarenka joutui vaihtamaan paitaa ennen Australian avointen välieräottelua torstaina. Azarenka kertoi ottelun jälkeen toimitsijoiden kieltäneen häntä esiintymästä valitsemassaan paidassa.

Azarenka raivasi monen yllätykseksi tiensä Australian avoimen tennisturnauksen välieriin. Torstaina Azarenkan tie turnauksessa kuitenkin nousi pystyyn, kun kazakstanilainen Elena Rybakina oli parempi suoraan kahdessa erässä pelein 7–6, 6–3.

Ennen ottelua Azarenka kohtasi pienemmän takaiskun, kun häntä kiellettiin esiintymästä lämmittelyssä suosikkijoukkueensa, pariisilaisen PSG:n paidassa, kertoo ESPN. Azarenka on nähty Melbournessa PSG:n paidoissa ennen otteluita ja niiden jälkeen. ESPN:n mukaan Azarenkan kuusivuotias poika on myös joukkueen suuri fani.

Torstaina ennen välieräottelua Azarenkaa kuitenkin kehotettiin riisumaan pariisilaisjoukkueen paita päältään.

– Luulen, että se johtui sponsorisopimuksista. Varmaankin logot olivat liian suuria. Tiedän, että en voi pelata tuollaisessa paidassa. Se oli selvää, Azarenka totesi ottelun jälkeen.

– Mutta saan kävellä kentälle missä vaatteissa haluan. Minulla on omat syyni tehdä niin.

Azarenka kertoi pukeutuneensa lämmittelyä varten samanlaiseen paitaan kuin hänen poikansa omissa harjoituksissaan toisella puolella maailmaa.

– Poikani piti valkoista paitaa tänään omissa harjoituksissaan, ja pyrin menemään omaan otteluuni valkoisessa paidassa, mutta se ei onnistunut. Mutta samapa tuo.


Rankingin sijalla 24 oleva vuosien 2012 ja 2013 Australian mestari sanoi tappiosta huolimatta olevansa ylpeä taistelustaan.

– Tämä ei ole mahtavin tunne käsiteltäväksi, Azarenka tiivisti.

– Mutta parin tunnin päästä pystyn katsomaan tätä kuukautta Australiassa laajemmasta perspektiivistä. Odotan innolla, mitä saan aikaiseksi tänä vuonna.

Rankingin 25:s Rybakina kohtaa finaalissa valkovenäläisen maailmanlistan viitosen Aryna Sabalenkan, joka kaatoi omassa välierässään Puolan yllättäjän Magda Linetten kahdessa erässä.

Lue myös:

    Uusimmat