Valko-Venäjän tennistähti ei suostunut tulemaan median eteen – taustalla ukrainalaistoimittajan Venäjä-kysymykset

Tenniksen Ranskan avoimissa neljännelle kierrokselle perjantaina edennyt Valko-Venäjän Aryna Sabalenka loisti poissaolollaan ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. Sabalenka selitti poissaoloaan henkisillä syillä.

25-vuotias Sabalenka päihitti perjantain neljännen kierroksen ottelussa venäläisen Kamilla Rakhimovan erin 6-2, 6-2. Sitä seuranneeseen lehdistötilaisuuteen neutraalin lipun alla pelaava valkovenäläinen ei tullut. Selityksenä oli mielenterveys.

– Olen päättänyt jättää tämän tilanteen väliin oman mielenterveyteni ja hyvinvointini vuoksi. Turnaus tukee minua tässä päätöksessä, Sabalenka sanoi Sky Sportsin mukaan.

Sabalenka antoi lehdistötilaisuuden sijaan kilpailujärjestäjälle haastattelun, jossa kertoi, että hän ei tuntenut oloaan turvalliseksi keskiviikon lehdistötilaisuudessa. 

Tuolloin hän sai ukrainalaistoimittajalta kysymyksiä Venäjän hyökkäyssodasta ja siitä, tukeeko hän Valko-Venäjän presidenttia Aljaksandr Lukasenkaa, joka on Vladimir Putinin läheinen liittolainen. Sabalenka ei suostunut vastamaan kysymyksiin.

– Minulla ei ole kommentoitavaa, kiitos kysymyksestäsi, Sabalenka vastasi ukrainalaistoimittajalle Reutersin mukaan.

Maailmanlistalla toisena Sabalenkan turnaus Ranskassa jatkuu seuraavalla kierroksella yhdysvaltalaista Sloane Stephensiä vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat