Valkoiselta talolta virallinen kanta: Kaikki Trumpia seksuaalisesta ahdistelusta syyttävät naiset valehtelevat

Yhdysvaltain Valkoinen talo antoi perjantaina virallisen linjauksen presidentti Donald Trumpia kohtaan esitetyistä ahdistelusyytöksistä. Yhdysvaltain hallinnon mukaan kaikki presidentin asiattomasta käytöksestä kertoneet naiset valehtelevat.

Asiasta kertoo CBS News. Uutiskanavan toimittaja Jacqueline Alemany tiedusteli perjantaina järjestetyssä tiedotustilaisuudessa Valkoisen talon lehdistösihteeriltä Sarah Huckabee Sandersilta, onko Valkoisen talon virallinen kanta Trumpin ahdistelusyytöksiin edelleen se, että kaikki niitä esittäneet naiset valehtelevat.

– Kyllä, olemme olleet asiassa selkeitä alusta asti ja presidentti on puhunut aiheesta, Sanders sanoi ja kieltäytyi kommentoimasta asiaa sen kummemmin, CBS News kertoo.

Syytöksiä Trumpia vastaan käsiteltiin julkisuudessa noin vuosi sitten. Asiasta uutisoitiin näyttävästi myös Suomessa – osin siksi, että missi Ninni Laaksonen kertoi tulleensa Trumpin ahdistelemaksi vuonna 2006 New Yorkissa.

Yhteensä yli 10 naista syytti Trumpia ahdistelusta. Trump itse julisti väitteet ”valeuutisiksi” ja kampanjoi itsensä kohujen keskeltä Yhdysvaltain presidentiksi.

Aihe nousi pintaan jälleen lokakuun alussa, kun useat näyttelijät kertoivat tulleensa yhdysvaltalaisen elokuvatuottaja Harvey Weinsteinin ahdistelemaksi. Massiivinen #metoo-kampanja täytti niin sosiaalisen kuin perinteisenkin median kertomuksilla seksuaalisesta ahdistelusta.

Weinsteinin ura päättyi lähes välittömästi, kun The New York Times julkaisi syytöksiä käsittelevän artikkelin. Donald Trumpin uraan ahdistelusyytöksillä ei näyttäisi olevan mitään vaikutusta, vaikka presidentin naisia halventavat puheet ovat päätyneet jopa videolle.

Vuonna 2005 kuvatulla videolla Trump puhuu naisten kourimisesta ja kehuskelee, kuinka naiset antavat tehdä itselleen mitä vain, jos tekijä on tarpeeksi maineikas.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja