Mainos

Valkealassa rottasota

Tuhansien rottien armeija on lähtenyt ruuanhakuun Valkealassa. Eläimet parveilivat lakkautetulta kaatopaikalta valloittamaan kirkonkylää.

Tuhansien rottien liikehdintä kohti Valkealan keskustaa havaittiin viime yönä Puhjontien varrella kahdessa omakotitalossa. Aamuyöllä rotat tulivat tien täydeltä tulipaloa sammuttamaan kiirehtinyttä palokuntaa vastaan.

-Rottia oli tuhansittain. Niitä oli jäänyt autojen alle ja jäi myös paloautojen ruhjomiksi. Kuolleita rottia on kasoittain tien varressa, kertoi Valkealan palopäällikkö Ulf Westerstråhle aamulla.

-Ne ovat jo levittäytyneet, ja mm. kirkonkylän tuntumassa huoltoaseman pihalla niitä parveili aamulla laumoittain. Westerstråhlen mukaan Puhjontien varren omakotitalojen väki metsästi yöllä rottia haulikon ja ilmakiväärin voimalla. Eläimiä vilisi kaikkialla, ja sama tilanne toistui kirkonkylän liepeillä.

Luonnollinen ilmiö

-Ilmiö on luonnollinen. Puhjontien kaatopaikka parin kilometrin päässä kirkonkylän taajamasta suljettiin jokunen viikko sitten. Kun ruoka loppui, läksivät rotat liikkeelle, arveli palopäällikkö.

Hänen muistinsa mukaan vastaava ilmiö koettiin Polvijärvellä muutama vuosi sitten. Rotat olisi ollut syytä myrkyttää ennen kaatopaikan sulkemista. Nyt kirkonkylällä on edessään hankala rottasota.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.