Valioliigaseuran faneilta raju kannanotto – raaka banderolli kohautti: "Sarja on valinnut rahan moraalin sijaan"

Valioliigaseura Newcastlen uusi omistajuus on aiheuttanut runsaasti kritiikkiä. Crystal Palacen ultrakannattajat kritisoivat joukkueiden keskinäisessä ottelussa Valioliigan toimintaa voimakkaan viestin sisältäneellä lakanalla.

PIF (Public Investment Fund) osti vastikään Newcastlen. Sen taustalla toimii kruununprinssi Mohammed bin Salman, joka on yhdistetty toimittaja Jamal Khashoggin raakaan murhaan. Crystal Palacen kannattajilla oli ottelussa lakana, jossa oli ns. Valioliigan omistajatesti. 

– Saudien johtama Newcastlen ostaminen on saanut oikeutetusti laajan tuomitsemisen ja vihan. Se on selvää, että PIF on julkisivu tyrannimaiselle saudihallinnolle ja sen tukemisella, Valioliiga on tehnyt pilaa "omasta omistajien ja johtajien" testistä. Valioliiga on valinnut rahan moraalin sijaan ja tämän oston hyväksymisellään tehnyt kauppaa yhden maailman verisimmän ja sortavimman hallinnon kanssa, Crystal Palacen fanit kirjoittivat julkaisussaan.

Testissä on määritelty kohtia, jotka tulisi täyttää päästäkseen valioliigaseuran omistajaksi. Mukana ovat terrorismi, mestaukset, ihmisoikeusrikkomukset, murha, sensuuri ja vainoaminen. Oikeassa reunassa on hahmo, jonka takissa on Valioliigan logo. Hän seisoo verilätäkössä ja vieressä on rahasäkki.

– Tälle kaupalle peukun näyttäminen aikana, jolloin Valioliiga markkinoi naisten peliä ja tekee aloitteita kuten sateenkaarinauhat, näyttää Valioliigan totaalisen tekopyhyyden ja osoittaa sarjan sieluttoman agendan, jossa vain voitot merkitsevät.

– Newcastlea käytetään nyt korruptoidun hallinnon käsien pesuun veritahroista. Harhaluuloisten kannattajien tulisi ymmärtää todellisuus, kun he laulavat seuransa saamisesta takaisin. Olemme onnellisia, että elämme maassa, jossa voimme näyttää tällaista lakanaa ilman vainoamista. Monet Saudi-Arabiassa toivovat, että heillä olisi samanlaiset perusoikeudet.

Alla Crystal Palacen faniryhmän julkaisema kannanotto.

Lue myös:

    Uusimmat