Vladimir Putin Itä-Ukrainan tilanteesta: Alueella ainoastaan paikallisia joukkoja – raskaat aseetkin taistelijoiden omia

6:51
Vladimir Putin piti legendaarisen, tunteja kestävän lehdistötilaisuutensa – otti kantaa muun muassa ilmastonmuutokseen ja Trumpin syytteeseen

Venäjän presidentin Vladimir Putinin mukaan Minskin sopimukselle ei ole vaihtoehtoa Itä-Ukrainan kysymyksen ratkaisemisessa.

Hänen mukaan Ukraina ei kuitenkaan halua käydä vuoropuhelua Donetskin ja Luhanskin kansantasavalloiksi yksipuolisesti julistautuneiden alueiden kanssa.

Putinin mukaan Itä-Ukrainassa on ainoastaan paikallisia joukkoja, ei ulkomaisia joukkoja tai palkkasotureita, joiden vetäytymistä Minskin sopimuksessa edellytetään.

Kysymystä kapinallisten hallussa olevista raskaista aseista Putin kommentoi toteamalla, että jos taistelijat ovat saaneet aseita heille myötämielisiltä mailta, ovat aseet kuitenkin heidän omiaan eivätkä ulkomaisia.

Lännessä on esitetty useita todisteita siitä, että Venäjä aseistaa mittavasti Itä-Ukrainan kapinallisia.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja