Vakuutusyhtiö selvitti, missä suomalaisautoilijat voivat nukkua yönsä levollisimmin

Näin suojaudut automurroilta, varkauksilta ja ilkivallalta 0:41
Katso videolta, millä keinoin voit yrittää suojautua automurroilta, varkauksilta ja ilkivallalta.

Autoihin kohdistuu Turussa merkittävästi vähemmän ilkivaltaa kuin esimerkiksi pääkaupunkiseudulla, Tampereella tai Oulussa, selviää vakuutusyhtiö POP Vakuutuksen tilastoista.

POP Vakuutus kertoo tiedotteessaan raottaneensa tilastokeskuksensa ovea selvittääkseen, miten Suomen kaupungit vertautuvat toisiinsa autovarkauksien ja autoihin kohdistuvan ilkivallan osalta.

Vaikka auton osia tai jopa koko menopeli saattaa lähteä rikollisen aineksen matkaan missä tahansa päin Suomea, ei todennäköisyys sille ole kuitenkaan sama kaikkialla.

Vakuutusyhtiön datan mukaan autovarkauksien ja ilkivallan todennäköisyys on esimerkiksi Oulussa suurempi kuin pääkaupunkiseudulla. Se kehottaa oululaisia autonomistajia varovaisuuteen erityisesti silloin, jos alla on BMW, Audi tai Mercedes-Benz.

Mutta kuten eilen uutisoimme, ovat Bemarit nyt pitkäkyntisten tähtäimessä myös Espoossa ja Kauniaisissa. Länsi-Uudenmaan poliisilla on tutkinnassa rikossarja, jossa BMW-merkkisistä henkilöautoista on varastettu muun muassa ratteja. 

Nuorten autot vaaravyöhykkeellä

Tilastoista nousee esiin myös se, että nuorten omistamat autot ovat alttiimpia ilkivallalle ja varkauksille. Tätä voi selittää nuorison suosimat merkit ja mallit.

– Nuorten autoihin kohdistuu lähes 40 prosenttia enemmän ilkivaltaa, jos verrataan vaikkapa yli 40-vuotiaiden omistamiin autoihin, POP Vakuutuksen korvauspalveluiden operatiivinen päällikkö Tommi Lehmusvirta toteaa yhtiön tiedotteessa.

Turussa asuminen voi kannattaa ainakin yhdeltä kantilta

Turussa asumisesta on POP Vakuutuksen varkaus- ja ilkivaltatilastojen valossa hyötyä. Siellä autoihin ei datan mukaan kajota niin usein kuin muualla Suomessa.

Pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Oulussa autoihin kohdistuu datan mukaan noin kaksi kertaa enemmän varkauksia ja ilkivaltaa kuin Turussa.

Lähteet: POP Vakuutus, Länsi-Uudenmaan poliisi

Lue myös:

    Uusimmat