Poliisi tutkii BMW-merkkisiin autoihin kohdistuneita murtoja – vorojen matkaan lähtenyt muun muassa turvatyynyllä varustettuja ratteja

Länsi-Uudenmaan poliisi tutkii Espoossa ja Kauniaisissa Uudellamaalla meneillään olevaa rikossarjaa, jossa BMW-merkkisistä henkilöautoista on varastettu muun muassa turvatyynyn sisältäviä ratteja. 

Lisäksi ajoneuvoista on varastettu ajovalo-umpioita, navigaattorin näyttöjä sekä muita erikoisosia.

Rikokset ovat poliisin mukaan ainakin toistaiseksi kohdistuneet vain BMW-merkkisiin, mutta useisiin eri mallisiin autoihin.

Murtojen kohteiksi joutuneet autot ovat olleet uudehkoja, vuosimalleiltaan 2008−2018. Ne ovat olleet pysäköityinä omakotitalojen ja taloyhtiöiden parkkipaikoilla.

− Poliisin tiedossa on tällä hetkellä kymmenkunta edellä kuvatun kaltaista murtoa. Teot ovat tapahtuneet 17. ja 25. tätä kuuta välisenä aikana Espoon Kuurinniityssä, Olarissa, Viherlaaksossa sekä Mankkaalla, tutkintaa johtava rikoskomisario Ilmari Hallamaa kertoo tiedotteessa.

– Lisäksi tutkinnassa on yksi murto Kauniaisista. Tietoomme on myös tullut yksi vastaava tapaus Vantaalta.

Katalysaattoreita varastetaan suuria määriä 1:49
Katso myös uutisjuttu viime vuodelta: Katalysaattoreita varastetaan suuria määriä

Poliisi toivoo silminnäkijähavaintoja

Rikokset ovat tapahtuneet poliisin mukaan yöllä, ja monesti samalla alueella on tapahtunut usea teko saman yön aikana. Autoihin on tunkeuduttu ikkuna rikkomalla. 

Kahdessa jutussa murron kohteena on ollut avoauto, jonka kangaskatto on viilletty rikki.

Reaaliaikaisen havainnon käynnissä olevasta murrosta voi soittaa hätänumeroon 112. Poliisi myös toivoo, että epäillystä tekijästä tai hänen liikkeistään jotakin tietävät välittävät havaintonsa sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi tai puhelinnumeroon 0295 413 031 (vastaaja).

Lue myös:

    Uusimmat