Autovaras iskee todennäköisemmin Suomessa kuin vaikkapa Romaniassa, mutta Ruotsissa vasta onkin syytä olla tarkkana

Tällainen on nykyaikainen autovarkaus 1:26
Uudehko saksalaisauto lähti kävelemään brittiläisen talon pihasta. Varkaat käyttivät erikoisvalmisteista laitetta avaimen signaalin kaappaamiseen talon sisältä ja avasivat auton ovet sekä käynnistivät ajoneuvon sen avulla.

Tiesitkö, että Suomessa on jopa keskimääräistä suurempi riski joutua autovarkauden uhriksi?

Euroopassa on valtavia eroja autovarkauksissa, kun varkauksien määrä suhteutetaan 100 000 asukasta kohden.

Yleisimpiä varkaudet ovat Italiassa, jossa auto vaihtaa omistajaa luvattomasti joka kolmas minuutti. Italiassa varkaustiheys on 276 tapausta 100 000 asukasta kohden.

Toiseksi tilastossa sijoittuu Tshekin tasavalta (276 varkautta) ja kolmanneksi hieman yllättäen Ruotsi (266). Seuraavina ovat Ranska, Kreikka ja Hollanti.

Myös Suomessa autovarkaat mellastavat suhteellisen paljon. Suomi on 35 maan listalla 11. Suomessa varastettiin 139 autoa 100 000 asukasta kohden.

Brittiläisen talousvertailusivusto confused.comin tuloksista kertoo saksalainen Focus. Tilastoihin on laskettu mukaan vuodet 2011-2019.

Saksa löytyy sijaluvulta 21. Sen varkaustiheys on 71. Isossa maassa tämäkin tarkoittaa kuitenkin seitsemää autovarkautta tunnissa.

Vähiten autoja varastetaan Tanskassa. Siellä varkauksia tapahtuu vain viisi sataa tuhatta asukasta kohden. Suomen suhdeluku Tanskaan verrattuna on 28-kertainen.

Myös Romaniassa, Lichtensteinissa, Kroatiassa ja Sloveniassa auto on suhteellisen turvassa pitkäkyntisiltä.

Lue myös:

    Uusimmat