Vakuutusyhtiö paljasti: Saksalainen laatumerkki hinaustilaston kärjessä

Silmittömästi 50:n alueella kaahannut Mersu-kuski napattiin tämän videon ansiosta 0:28
Silmitöntä ylinopeutta 50:n alueella kaahannut Mersu-kuski napattiin tämän videon ansiosta.

Vakuutusyhtiö Ifin vahinkotilastoista käy ilmi, että henkilöautojen hinaukset yleistyvät jatkuvasti. Useimmiten hinausta tarvitsee saksalaismerkki.

Kaikkein yleisin Ifin korvaama ajoneuvovahinko on yhtiön tiedotteen mukaan auton teknisestä viasta johtuva hinaus. Hinausta vaativien vahinkojen määrä on on kasvanut vuosina 2016–2019, mutta Ifin arvion mukaan syynä ei ole autojen ongelmien lisääntyminen, vaan se, että yhä useampi kääntyy tien päällä ongelmia kohdatessaan ammattilaisen puoleen.

Vakuutusyhtiön tilastojen mukaan vahinkoherkimpiä ovat 9–12-vuotiaat autot, mutta eri automerkkien todennäköisyys esimerkiksi hinaustarpeelle vaihtelee kuitenkin huomattavasti.

– Joka viides yhteydenotto tiepalveluun liittyy nykyään moottorivikoihin ja käyntihäiriöihin. Toiseksi yleisin syy ovat muusta kuin akun tyhjenemisestä johtuvat käynnistysongelmat ja vasta sen jälkeen tulevat onnettomuudet, kertoo hinausyhtiö Vikingin maajohtaja Miika Leppänen Ifin tiedotteessa.

Eniten ja vähiten hinausta tarvitsevat automerkit

Eri automerkkien todennäköisyys tarvita hinausta vaihtelee Ifin tilastojen perusteella huomattavasti.

Kun hinausten määrä suhteutetaan vakuutettujen autojen määrään, tarvitsevat BMW:t, Mercedes-Benzit ja Audit hinausta selvästi useimmin.

Vähiten hinausta vaativia vahinkoja on puolestaan sattunut Toyotalle ja Nissanille. Myös Opelia ja Skodaa on hinattu keskimääräistä vähemmän.

Eniten autoja jää tielle maanantaisin ja pakkaspäivinä

Suurin vuotuinen hinauspiikki osuu useimmiten tammikuulle. Syynä ovat vaihtelevat talviset säät ja erityisesti pakkanen.

– Pakkanen vaikuttaa etenkin eteläsuomalaisiin autoilijoihin, joille kriittinen raja on yleensä 15 pakkasastetta. Heti, kun Kaisaniemen mittauspisteen mittari painuu sen alapuolelle, hinauspalvelulla on tiedossa kiireinen päivä. Ongelmia aiheuttavat etenkin akut, eri paikkoihin jäätyvä kosteus ja polttoaineista diesel, kertoo Vikingin Leppänen.

Viikonpäivistä vilkkain päivä hinauskalustolle on maanantai.

Lähde: If

Lue myös:

    Uusimmat