Mainos

Vakuutusten hinnoissa suuria eroja

Vakuutusten hintojen vertailu eri vakuutusyhtiöiden välillä kannattaa. Kuluttajien vakuutustoimiston tekemän tutkimuksen mukaan kotivakuutusten, pienvenevakuutusten ja pakollisten liikennevakuutusten hinnoissa yhtiöiden välillä on satojen markkojen eroja.

Erot olivat yhtä suuria myös vuosi sitten tehdyssä vertailussa. Vakuutusten hinnat ovat vuoden aikana kohonneet vain vähän. Vertailu paljastaa, että esimerkiksi 75 neliön kokoisessa kerrostaloasunnossa asuva kolmihenkinen perhe saa irtaimistolleen laajan kotivakuutuksen halvimmillaan reilulla 600 markalla. Kalleimmillaan vakuutuksen hinta nousee yli tuhannen markan.

Hintojen erot ovat samaa luokkaa myös vertailun muissa esimerkkitapauksessa. Puurakenteisessa rivitalossa asuva viisihenkinen perhe saa laajan kotivakuutuksen irtaimistolleen halvimmillaan vajaalla tuhannella ja kalleimmillaan 1500 markalla. Rakennuksia vakuutettaessa hintahaitari nousee jopa irtaimistovakuutuksia laajemmaksi. Erot saattavat olla tuhannen markan luokkaa. Kuluttajien vakuutustoimisto suositteleekin pyytämään vakuutusta haettaessa tarjouksia useammista yhtiöistä.

Kattavuudessa suuria eroja

Mahdollisimman halvan vaihtoehdon metsästäjälle suositellaan vakuutusta, jonka omavastuuosuus on suuri. Vakuutuksen hinta putoaa myös, jos maksut maksaa yhdessä erässä sekä muistaa kysyä turvalaitteista annettavia alennuksia ja erilaisia keskittämis- ja asiakasetuja. Vakuutuksen hinta ei kuitenkaan välttämättä kerro kaikkea. Kalliimpi vakuutus voi sisältää enemmän korvattavaa. Samanhintaisissa vakuutuksissa taas voi eri yhtiöiden välillä olla toisistaan poikkeavia ehtoja.

Jotkut vakuutusyhtiöt eivät esimerkiksi korvaa silmälaseille aiheuttuvia vahinkoja, toisissa ne taas kuuluvat normaalin kotivakuutuksen piiriin. Myös kännyköiden, koirien, veneiden ja muun vastaavan erityisomaisuuden omistajien kannattaa olla tarkkana vakuutuksen kattavuuden suhteen. Vakuutuksista kannattaakin etsiä se itseään hyödyttävin vertailemalla tarkasti.

Kuluttajien vakuutustoimiston vertailussa oli mukana yksitoista vakuutusyhtiötä. Vertailuun tutustumalla saa helposti yleiskäsityksen siitä, mihin seikkojen vakuutusta valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.