Mainos

Väkivalta jatkui Irakissa

Levottomuudet ovat jatkuneet Irakissa. Sissit ovat amerikkalaissotilaiden lisäksi surmanneet myös paikallishallinnossa toimineen irakilaisen heimopäällikön.

Kaksi amerikkalaissotilasta on saanut surmansa erillisissä välikohtauksissa Bagdadin pohjoispuolella, kertoi Yhdysvaltain sotilasedustaja.

Tienvarsipommi surmasi sotilaan ja haavoitti toista saattueeseen kohdistuneessa iskussa Baquban lähellä.

Toinen sotilas sai surmansa yrittäessään purkaa tienvarsipommia Baquban ulkopuolella.

Kaksi amerikkalaissotilasta oli eilisiltana kuollut ja kolme muuta haavoittunut kranaatinheitiniskussa Baqubassa Bagdadista koilliseen, ilmoitti Yhdysvaltain sotilasedustaja.

Miehittäjiä ja Irakin väliaikaishallitusta vastustavat kapinalliset toimivat aktiivisesti juuri Baqubassa 60 kilometriä Bagdadista.

Sissit haavoittivat myös kahta puolalaissotilasta väijytyksessä Etelä-Irakissa. Kyseessä oli uusin hyökkäys Yhdysvaltain liittolaisjoukkoja vastaan.

Yhteistoimintamies surmattiin

Myös amerikkalaisten kanssa yhteistyötä tekevät irakilaiset ovat saaneet osansa väkivallasta.

Yhdysvaltain valitseman paikallisneuvoston jäsenenä toiminut heimopäällikkö surmattiin tänään pohjoisessa Mosulin kaupungissa, irakilaispoliisi kertoi.

Tapausta tutkimaan saapuneita irakilaispoliiseja kohti heitettiin kranaatti, joka haavoitti yhtä poliisia.

Kaksi irakilaista kuoli puolestaan Bagdadissa, kun pommi räjähti lähellä lentokentälle johtavaa tietä.

Sissit tulittivat joulupäivänä raketein länsimaalaisten käyttämiä Bagdadin hotelleja, suurlähetystöjä, kerrostalokorttelia sekä amerikkalaisjohtoisten miehitysjoukkojen päämajan lähistöä.

Yhdysvallat ilmoitti pidättäneensä 66 ihmistä ratsioissa Bagdadissa eilisiltana. Pidätettyjen joukossa on syrjäytettyyn presidenttiin Saddam Husseiniin yhdistetty kenraalimajuri ja 20 muuta "merkittävää" henkilöä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.