Vakioasiakas joutui onnettomuuteen 2 700 kilometrin päässä – taksikuski päätti ajaa hakemaan: "Paras tapa saada hänet kotiin"

6:00
Taksien kyydissä Helsingin yössä – miten matkat sujuivat?

Taksikuski Phil päätti ajaa noin 2700 kilometriä vakioasiakkaansa vuoksi.

Phil Hamilton ajaa taksia, mutta tavallisesti asiakkaiden vaatimat kuljetukset ovat matkaltaan lyhyitä. Marraskuussa 2019 mies päätti kuitenkin ajaa noin 2700 kilometriä vakioasiakkaansa vuoksi, kertoo The Irish Post.

Vakioasiakas joutui onnettomuuteen

Phil sai kuulla, että hänen asiakkaansa Jim Moore, 58, oli joutunut Espanjassa onnettomuuteen ja satuttanut päänsä vakavasti. Mies oli ollut kadoksissa 72 tuntia, minkä jälkeen hänet oli viety sairaalahoitoon kaatumisen vuoksi.

Jim on kunnossa, mutta lääkäreiden mukaan hänen tulisi vammansa takia välttää lentämistä kuukausien ajan. Mies ei siis pääse kotiinsa Irlannissa.

Aikoo sammuttaa taksamittarinsa matkan ajaksi

Phil päätti tulla apuun taksillaan ja ajaa Espanjan Benidormiin hakemaan asiakastaan. Matka kulkee Skotlannin, Englannin ja Ranskan läpi. Tielle osuu myös lauttamatka.

Jimin onneksi Phil aikoo sammuttaa taksamittarinsa matkan ajaksi.

Taksiyritys mainosti tempausta Facebookissa todeten, että "tekee kaikkensa" asiakkaidensa eteen. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Voimme pitää mukavan juttutuokion paluumatkalla"

Taksiyritys yhdessä Jimin ystävien kanssa keräsi rahaa Philin matkaan. 

– Se on oikein tehty. Jim ei ole vaarassa, mutta lääkärit ovat ohjeistaneet häntä olemaan lentämättä muutamaan kuukauteen, joten tämä on paras tapa saada hänet kotiin, Phil sanoo.

Matkasuunnitelmat jo valmiina

Phil on helpottunut, että Jim löytyi seikkailunsa päätteeksi. Hän ottaa matkalle mukaan myös Jimin perheenjäseniä. 

– Hän on viettänyt aikaansa espanjalaisessa sairaalassa erossa ystävistä ja perheestä, ja nyt saamme hänet auton kyytiin ja voimme pitää mukavan juttutuokion paluumatkalla. Voisin jättää taksikyltin päälle huvin vuoksi, jotta Jim näkee sen, mutta mittari on pois päältä, Phil suunnittelee.

Taksikyyti Espanjaan ja takaisin lienee oiva keskustelunaihe myös tulevaisuudessa.

– En malta odottaa sitä, että seuraava asiakas kysyy "mikä on pisin matka, jonka olet taksilla tehnyt" ja näen hänen ilmeensä, kun sanon, että se oli matka Newtownabbeysta Benidormiin ja takaisin! Phil sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja