Esther vakuutti videopuhelussa lapselleen, että kaikki on hyvin – menehtyi koronaan vain tunteja myöhemmin

1:09
Myös tämä amerikkalaisnainen joutui hyvästelemään äitinsä Facetime-videpuhelun välityksellä, kun äiti sairastui koronaviruksen vuoksi. Kuunnellessan Michellen kertomusta tilanteesta myös uutisankkuri kyyneltyi.

Juuri ennen kuolemaansa Esther soitti pojalleen Samuelille. Tämä uskoo nyt, että kuolemassa ollut äiti yritti viimeiseen asti antaa lapsilleen toivoa.

Esther Akinsanya menehtyi koronaviruksen vuoksi vain päiviä positiivisen testituloksen jälkeen, kertoo Buzzfeed News. Esther, 55, työskenteli sairaalassa ja sairastui lopulta covid-19-tautiin.

Soitti sairaalasta viimeisen videopuhelun

Jouduttuaan sairaalahoitoon Esther soitti pojalleen Samuelille videopuhelun. Esther halusi kertoa, että hänelle tullaan hengitystieoireiden vuoksi antamaan rauhoittavaa lääkettä; puhelussa Esther kehotti Samuelia, 27, huolehtimaan 14-vuotiaasta siskostaan.

– Hän kamppaili voidakseen puhua, hänen hengityksensä oli niin hankalaa, Samuel kuvailee.

Äiti ei hyvästellyt poikaansa tai muutenkaan viitannut kuolemiseen. Vain kaksi tuntia myöhemmin Esther kuitenkin menehtyi.

"Koen, että hän yritti antaa minulle ja siskolleni toivoa"

Samuel uskoo nyt, ettei hänen äitinsä tahallaan paljastanut tilanteen vakavuutta hänelle. Samuelille selvisi äidin kuoleman jälkeen, että Esther oli soittanut myös toiselle sukulaiselle ja pyytänyt huolehtimaan lapsista.

– Koen, että hän yritti antaa minulle ja siskolleni toivoa, ja tuo ajatus murtaa minut, Samuel sanoo.

– Äiti tiesi, että kuolee, mutta viimeisenä hetkenään hän ajatteli "annan toivoa lapsilleni, että tulen vielä kotiin, että selviän, että olen mitä parhaimmissa käsissä". Itse rukoilen, ettei hän viimeisinä hetkinään ollut kovissa kivuissa, mutta en saa koskaan tietää.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Samuelin mukaan Nigeriasta Englantiin perheensä kanssa muuttanut Esther oli ulospäinsuuntautunut ja nautti aina töihin menemisestä.

– Hänestä oli ihanaa tavata ihmisiä, nähdä heitä, hänellä oli kyky toimia tuntemattomien kanssa. Hän halusi vain nauttia elämästään täysillä, Samuel kuvailee.

"He eivät puhuneet vaaroista, vaan vain jatkoivat työtä"

Myös Estherin sisko Mary on tehohoidossa; hänkin työskentelee samassa sairaalassa ja sairastui koronavirukseen Estherin tavoin. Molemmat olivat hoitaneet koronviruspotilaita.

– He ovat kovia naisia: he eivät puhuneet vaaroista, vaan vain jatkoivat työtä. Tuolloin oletin, että heillä on suojavarusteet ja oletin, että heillä on kaikki hyvin, Samuel kuvailee.

Hänen mukaansa Esther tai Mary eivät kotiin tullessaan paljastaneet tunteitaan, vaikka saattoivatkin mainita koronatilanteen vakavuuden keskusteluissa.

– He eivät missään vaiheessa näyttäneet pelkoa tai merkkejä hidastamisesta tai sanoneet, että he olivat valmiita lopettamaan, he vain halusivat olla varovaisia, etteivät tuo tautia kotiin.

Menehtyi vain päivien kuluttua

Samuel huomasi Estherin viimeiseksi jääneen työvuoron jälkeen, että hänen äitinsä on väsyneemmän oloinen kuin yleensä. Samuel pani väsymyksen työtahdin piikkiin. 

Seuraavana päivänä sekä Esther että Mary kuitenkin kiidätettiin sairaalahoitoon. Viiden päivän kuluttua Esther kuoli.

Nyt Samuel toivoo, että Mary selviäisi.

"Äitini valaisi koko huoneen astuessaan sisään"

Samuel kertoo voivansa tilanteeseen nähden  hyvin.

– Ensimmäisinä päivinä [kuoleman jälkeen] en voinut kontrolloida tunteitani enkä kehoani. Vaikka haluaisi kertoa keholleen, että kaikki järjestyy vielä, olo on silti surullinen, Samuel kuvaa.

Perhe onnistui keräämään joukkorahoituksella yli 22 000 puntaa, joilla maksetaan hautauskuluja

– Äitini valaisi koko huoneen astuessaan sisään. Oli mahdotonta olla pitämättä hänestä, Samuel sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja