Vain tunteja vanha Tesla syöksyi omakotitalon läpi tappaen kaksi ihmistä ja koiran – vauhtia viidenkympin alueella lähes 200 km/h

Yhdysvaltalaista Tesla-kuljettajaa syytetään kahdesta ajoneuvolla tehdystä taposta. 43-vuotiaan miehen ohjastama auto oli haettu autoliikkeestä vain tunteja aiemmin.

Floridan Tampa Bayssa sattui syyskuussa poikkeuksellinen raju onnettomuus, jossa surmansa saivat kaksi ihmistä sekä koira. Tosin onnettomuus-sanan käyttäminen tuntuu tässä yhteydessä hieman irvokkaalta, koska syypää kaahasi omakotitaloalueella noin 190 kilometrin tuntinopeutta. Traagista lopputulosta ei näin ollen voi pitää täysin ennalta-arvaamattomana.

Äärimmäisen vakavasta piittaamattomuudesta johtuen kuljettajaa, joka itse selvisi kolarista hengissä, syytetään kahdesta taposta.

Kuljettajalla oli allaan vain tunteja aiemmin kaupasta haettu Tesla Model S Plaid, joka on kalifornialaisen sähköautovalmistajan kaikkien aikojen tehokkain auto. Plaid kiihtyy nollasta sataan vain noin kahdessa sekunnissa, ja se on noussut otsikoihin myös erikoisen yoke-rattiratkaisunsa vuoksi.

Auton omistaja ei kuitenkaan ollut auton kuljettaja, vaan yksi matkustajista ja toinen onnettomuudessa henkensä menettäneistä. Kuljettajan ja omistajan lisäksi autossa oli myös kaksi muuta matkustajaa, jotka loukkaantuivat vakavasti.

Liikaa vauhtia

Traaginen tapahtumaketju sai alkunsa, kun Teslan välinpitämätön kuljettaja menetti autonsa hallinnan kaahatessaan järkyttävällä nopeudella omakotitaloalueen lävitse. Tien kerrotaan olleen pomppuinen ja täynnä monttuja.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Kuljettaja ei saanut autoa pysäytettyä stop-merkillä varustettuun T-risteykseen, vaan ajoi risteyksen pitkäksi. Auto otti ilmaa alleen osuttuaan penkereeseen ja rysäytti omakotitalon seinään sellaisella voimalla, että syöksyi suoraan koko talon läpi.

Talon omistaja, 69-vuotias nainen sekä hänen koiransa, saivat surmansa välittömästi. Taloa asuttivat myös menehtyneen naisen tytär ja kaksi lastenlasta, mutta he eivät tiettävästi loukkaantuneet.

Lue myös:

    Uusimmat