"Nopeampi kuin yksikään Porsche, turvallisempi kuin mikään Volvo" – Tesla esitteli yli tuhatheppaisen Plaidin

Tässä on uusi Tesla Model S 1:03
Tältä Tesla Model S Plaid näyttää sisältä.

Tesla on esitellyt historiansa nopeimman auton, Model S Plaidin.

Model S Plaid ei tarjoa juurikaan ulkoisia muutoksia vanhaan Model S:ään nähden, mutta sisällä uudistukset ovat huomattavampia. Kojelauta on kokenut valtaisan muodonmuutoksen, ja tyylissä on Model 3 -tyyppistä minimalistisuutta, vaikkakaan ei yhtä äärimmilleen vietynä. Esimerkiksi ratin takana on edelleen mittaristo, toisin kuin Model 3:ssa ja Model Y:ssä.

Model S Plaid on suunnattu ensisijaisesti Porsche Taycanin, Mercedes-Benz EQS:n sekä Lucid Airin kilpailijaksi. Teslan mukaan Plaid niittaa nollasta sataan vajaassa 2,5 sekunnissa ja kulkee parhaimmillaan 628 kilometriä yhdellä latauksella. Tehoa on tarjolla enimmillään yli 1 000 hevosvoimaa ja huippunopeutta 322 kilometriä tunnissa.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Teslan toimitusjohtaja Elon Musk hehkutti Model S Plaidin olevan "nopeampi kuin yksikään Porsche ja turvallisempi kuin yksikään Volvo".

Vaikka Musk onkin tunnettu suuresta suustaan, löytyy hänen sanomisilleen tyypillisesti myös katetta. Model S toki on uusien autojen kolariturvallisuutta testaavan Euro NCAPinkin mukaan täyden viiden tähden auto, mutta jäämme odottamaan mielenkiinnoilla Plaidin testituloksia.

Tesla suunnitteli tuovansa markkinoille myös tavallistakin Plaidia suorituskykyisemmän mallin, jonka kantamaksi lupailtiin lähes 850 kilometriä. Musk kuitenkin kertoi viime sunnuntaina, ettei Plaid+ tule sittenkään näkemään päivänvaloa.

– Plaid+ on peruttu. Sille ei ole tarvetta, Plaid tulee olemaan niin hyvä, Musk twiittasi.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Model S Plaid nousi otsikoihin jo tammikuussa, kun Tesla julkaisi kuvia auton erikoisesti muotoillusta ratista. Katso artikkelin yläpuolella olevalta videolta, miltä uutuus näyttää.

Torstain tilaisuudessa luovutettiin 25 ensimmäisenä valmistunutta Plaidia niiden uusille omistajille. Syksyllä Plaidien toimitukset yltävät Muskin mukaan tuhanteen autoon viikossa.

Lähde: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat