Tesla-kaahari ajoi ulos niin rajusti, että yhdessä asunnossa syttyi sänky palamaan ja toiseen tuli vesivahinko

Huumausaineiden vaikutuksen alaisena ollut Tesla-kuljettaja ajoi autonsa ulos tieltä niin rajusti, että myös lähialueen taloihin ja asuntoihin tuli vaurioita. 

Yhdysvaltain Oregonissa Tesla Model 3:n kuljettaja ajoi pilvipäissään ulos todella rajusti, mutta selvisi kuin ihmeen kaupalla ilman vakavia vammoja.

Paikallisen poliisin mukaan Tesla oli kiitänyt noin 160 kilometrin tuntinopeudella, kun kuljettaja menetti autonsa hallinnan. Sen seurauksena auto suistui tieltä, törmäsi kahteen puuhun ja katkaisi sähkötolpan. Auto lähes tulkoon katkesi kahtia.

Törmäys oli niin voimakas, että auton akusto repesti. Akun sisältämiä, sormiparistoa muistuttavia, mutta hieman suurempia litiumkennoja sinkoutui ympäristöön. Näitä kennoja on Model 3:n akustossa tuhansia.

Ainekset isompaankin katastrofiin

Ulosajo aiheutti merkittävää tuhoa myös ympäristöönsä. Akustosta irronneet kennot nimittäin rikkoivat kahden lähistöllä olleen talon ikkunoita ja Teslan rengas lensi kerrostalon seinästä läpi.

Toinen tulikuumista kennoista lensi ikkunan läpi asukkaan sänkyyn ja sytytti tulipalon. Toinen kenno lensi toisen talon asukkaan syliin, mutta ei aiheuttanut suurempaa vahinkoa. Kerrostalon seinän tuhonnut rengas rikkoi samalla seinän sisällä kulkeneen vesiputken tuhoten kylpyhuoneen ja aiheuttaen vesivahingon.

Poliisilaitos kertoo keränneensä kaikki löytämänsä kennot, mutta pyytää lähialueiden asukkaita pitämään ympäristöään silmällä. Kennot voivat pysyä kuumina jopa vuorokauden ajan ja niistä voi vapautua myrkyllisiä kaasuja.

Poliisin mukaan kuljettajan epäillään olleen marijuanan vaikutuksen alaisena.

Lähteet: Corvallis Police Department, Carscoops

Lue myös:

    Uusimmat