Mainos

Vain sirukortit hyväksyvä pankkiautomaatti koekäyttöön

Käteisautomaattien ylläpidosta vastaava Automatia Pankkiautomaatit valmistautuu automaattiensa uudistamiseen. Tänään Helsingin rautatieasemalla otettiin koekäyttöön ensimmäinen pelkästään sirukortilla toimiva pankkiautomaatti.

Myöhemmin koekäyttöön tulee vielä kolme muuta automaattia. Niistä saatavien kokemusten perusteella ratkaistaan, mitkä laitteet valitaan aikanaan nykyisten automaattien tilalle. Nykyisissä automaateissa on eri aukot vanhoille magneettijuovaisille korteille ja niitä älykkäämmille ja turvallisimmille sirukorteille. Niillä voi mm. ladata korttiin sähköistä rahaa.

Yhtiön toimitusjohtaja Tapani Penttilä myönsi, että automaattien uudistamisaikataulua miettiessä yhtiö on joutunut painiskelemaan muna vai kana -ongelman kanssa.
-Olemme joutuneet pohtimaan, pitääkö pelkästään sirukortit hyväksyviin automaatteihin siirtyä vasta sitten, kun kortteja on tietty määrä vai pitäisikö tällaisia automaatteja olla tietty määrä ennen kuin voimme odottaa käyttäjien siirtyvän sirukortteihin, hän selvitti.

Käteisautomaattien uusiminen vie 4-5 vuotta, joten sirukorttien uskotaan syrjäyttäneen vanhat kortit. Lokakuun lopussa käytössä oli noin 100 000 sirukorttia. Vuoden loppuun mennessä määrän uskotaan kaksinkertaistuvan ja vuotta myöhemmin käytössä odotetaan olevan jo miljoona sirukorttia.

Penttilän mukaan automaatit joudutaan uusimaan, koska nykyinen automaattikanta alkaa olla jo aika vanhaa. Niiden keski-ikä on noin kymmenen vuotta. Seuraavien pitäisi olla niin edistyksellisiä, että niillä selvitään seuraavat kymmenen vuotta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.