Vaihtelevassa roolissa pelannut Kasperi Kapanen kiinnostaa rutkasti muita NHL-seuroja – "He onnistuisivat siinä helposti"

Toronto Maple Leafsin hyökkäyksessä vaihtelevaan rooliin joutuneen Kasperi Kapasen palvelukset kiinnostavat laajalti muita NHL-seuroja.

Toronton suomalaishyökkääjä Kapasen kausi on ollut vaihteleva. Niin upeasti kuin paikoin nihkeämminkin pelanneen Kapasen rooli uuden päävalmentajan Sheldon Keefen alaisuudessa on kuitenkin jäänyt hieman epämääräiseksi, ja suomalaista onkin pompoteltu kärki- ja alempien ketjujen välillä.

Sopivaa paikkaansa Toronton kokoonpanosta hakenut Kapanen onkin noussut tämän myötä siirtohuhujen kohteeksi. Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedmanin mukaan Kapasen palvelukset herättävät runsaasti kiinnostusta muissa NHL-joukkueissa.

– Jos he haluavat kaupata hänet, he saisivat hänet kaupatuksi hyvin helposti. Alkukaudella, kun Toronto ei voittanut otteluita, heiltä kyseltiin paljon Kapasesta, Friedman kertoo Sportsnetin mukaan.

Toronto vaihtoi kesken kauden päävalmentajaa, kun se antoi potkut kokeneelle Mike Babcockille ja palkkasi tilalle Sheldon Keefen. Kapanen ei ole Keefen alaisuudessa löytänyt vielä kunnolla sopivaa paikkaa joukkueen kokoonpanosta, mikä ihmetyttää myös Friedmania.

– Hän näyttää hieman paikattomalta tällä hetkellä. Olen yllättynyt, kuinka vaikeaa on ollut löytää hänelle oikeaa paikkaa, sen jälkeen kuin Babcock vaihtui Keefeen. Heillä on ollut suuria ongelmia löytää hänelle sopivia ketjukavereita, Friedman pohtii.

Kapanen teki viime kaudella lopullisen läpimurtonsa Toronton hyökkäyskolmikkoon. Tällä kaudella Kapanen on iskenyt 39 ottelussa kelpo tehot 9+11, joten tuloksellisesti suomalaishyökkääjä on ollut ihan hyvässä vireessä. Friedman uskoo, että Toronton GM Kyle Dubas luottaa vahvasti Kapaseen, minkä vuoksi häntä ei ole vielä kaupattu muualle.

– Olen oppinut yhden asian Dubasista. Jos hän luottaa sinuun, hän ei luovuta sinun suhteesi nopeasti. Luulen, että Dubus uskoo häneen. Ei ole kuitenkaan epäilystäkään siitä, että jos he haluavat tehdä tuon siirron. He onnistuisivat siinä helposti, Friedman vakuuttaa. 

Lue myös:

    Uusimmat