Jesse Puljujärven tilanne muuttumassa? Sisäpiiripaljastus Oilersin tekemästä lupauksesta

Edmonton Oilersissa kiekkoilevan Jesse Puljujärven kauppaaminen näyttää todennäköiseltä. Teemaa on purkanut Sportsnetin NHL-sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedman.

Puljujärven pelillinen anti Oilersissa on jäänyt heikoksi, vaikka vastuutakin on annettu ja häntä on nähty myös Connor McDavidin ja Leon Draisaitlin kaltaisten NHL-supertähtien rinnalla. Suomalaishyökkääjä on saanut kauden 28 ottelussaan tilastosarakkeeseensa vain 1+5=6 tehopistettä.

Elliotte Friedman kertoi 32 Thoughts -podcastissa, että Oilers on yrittänyt päästä Puljujärvestä eroon. Hän kertoi lisäksi Hockey Night in Canadan lähetyksessä tietojaan seuran kanssa käydyistä keskusteluista.

– Ymmärtämämme mukaan kauden alussa seuran ja Puljujärven leirin välillä on käyty keskustelu, jossa on päätetty, että jos ei mene hyvin, Oilers yrittää kaupata hänet. Uskon, että niin tulee tapahtumaan, Friedman sanoi.

Puljujärvi voisi päästä toisaalla yrittämään vaikeiden Oilers-aikojen jälkeen uutta alkua puhtaalta pöydältä. Mutta milloin näin tapahtuisi, sitä Friedmankaan ei pysty sanomaan. Hän noteerasi, että tähtihyökkääjä Evander Kane, jonka ranne aukesi marraskuussa luistimen viillosta, pysyy vielä loukkaantuneena sivussa eikä Oilersilla ole hänen paluutaan ennen ongelmia liigan palkkakaton kanssa.

– En siis usko, että se (Puljujärven siirto) tulee tapahtumaan pikaisesti, mutta uskon, että Oilers ja pelaaja yrittävät löytää ratkaisun. 

Friedmanin kanssa 32 Thoughts -podcastissa keskustelleen Sportsnetin toimittajan Jeff Marekin mukaan Oilers olisi pyytämässä Puljujärvestä toisen kierroksen varausvuoroa. Puljujärvi operoi kolmen miljoonan dollarin arvoisella sopimuksella, ja Friedman sekä Marek pohtivat, että Oilers voisi olla valmis hyväksymään, etteivät he saa suomalaisesta haluamaansa vastiketta takaisin.

"Pari joukkuetta viitannut"

Siinä missä Jesse Puljujärvellä ei ole kulkenut, NHL:ssä on tuoreeltaankin nähty kovaa suomalaisloistoa. Tulosruutu: Mikko Rantanen sankaroi yön kierroksella hattutempun ja myös Patrik Laine takoi kolme pistettä.

Friedman esitti Hockey Night in Canadassa pohdintaa myös siitä, ettei Puljujärvi saisi itsestään parasta irti itseään kovimpien megatähtien rinnalla ja että Oilers voisi huomioida tämän.

– Yksi asioista, mihin pari joukkuetta on viitannut, on, että Puljujärvi näyttää tuntevansa olonsa mukavammaksi ja asettavan vähemmän paineita itselleen, kun hän ei pelaa McDavidin tai Draisaitlin kanssa. Uskon, että se on yksi asia, jossa Oilers tulee toivottavasti auttamaan häntä tuntemaan oloaan mukavammaksi.

Puljujärvi on pelannut Oilersissa kausina 2016–19 ja uudelleen vuodesta 2021 lähtien.

Lue myös:

    Uusimmat