Mainos

Vaatimus Yle-pomon erosta tyrmättiin

Keskustan Timo Kallin vaatimus Yleisradion toimitusjohtajan erosta TV2:n Silminnäkijä-ohjelman vuoksi ei saa tukea muilta puolueilta eduskunnassa.

- Asian politisointi ja puuttuminen median riippumattomuuteen on ala-arvoista, sanoi SDP:n Pia Viitanen eduskunnan Yleisradio-keskustelussa.

- Demokraattisessa yhteiskunnassa ei ole tapana, että uutisen tai ohjelman perusteella irtisanotaan toimittajia tai mediatalon ihmisiä, opasti Ylen hallintoneuvostoa johtava Kimmo Sasi (kok.).

- En haluaisi toimittajana olla teidän alaisena. Siinä oli nyrkkipelin makua. Teillä on aivan väärä käsitys journalismista ja myös Yleisradiosta, vastasi Esko-Juhani Tennilä (vas.) keskustan Antti Rantakankaalle.

Kalli ei ollut paikalla puolustamassa mielipidettään. Keskustan varapuheenjohtaja Rantakangas oli ärhäkällä päällä.

- Tämä operaatio, jossa pääministeri yritettiin syrjäyttää todella härskillä ja häikäilemättömällä tavalla, ei voi johtaa siihen, että mikään ei muutu ja vastuunkantajaa ei löydy, Rantakangas sanoi.

Rantakangas vetosi siihen, että toimitusjohtaja Mikael Jungner on itse ilmoittanut olevansa valmis kantamaan vastuun, jos osoittautuu, etteivät ohjelman tiedot pidä paikkaansa. Rantakankaan mielestä näin on nyt käynyt ilmi.

- Toimitusjohtaja viime kädessä huolehtii siitä, että vastuunottaja löytyy. Koska Jungner on näin ilmoittanut, nyt vain tietysti odotetaan, milloin se realisoituu, Rantakangas sanoi.

Outoa keskustelua Suomessa

Tennilän tapaan toimittajataustainen Pertti Salolainen (kok.) oli hämmästynyt. Hän sanoi, että Britannian BBC:stä tällainen keskustelu olisi aivan mahdotonta.

- Jos Jungner itse toteaa, että hän haluaa erota luottamuspulan vuoksi, se on hänen asiansa, mutta se ei ole poliitikkojen tehtävä, Salolainen sanoi.

Bjarne Kallis (kd.) oli samoilla linjoilla.

- Osakeyhtiössä hallitus ottaa ja erottaa. Se ei kuulu kellekään muulle.

Keskustalaiset suututtaneessa Silminnäkijä-ohjelmassa väitettiin, että pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) olisi saanut rakennusliikkeeltä ilmaisia puutarvikkeita. Ben Zyskowicz (kok.) oli odottanut tukevampaa näyttöä.

- Kun on esitetty vastanäyttöä, olisin odottanut ohjelman tekijöiltä muutakin kuin saivartelua siitä, etteivät ole edes väittäneet, että tämä lautakasa päätyi kansanedustaja Vanhasen taloon, vaikka toki antoivat siinä ohjelmassa erittäin selvästi juuri tämän käsityksen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.