Mainos

Vaasalaiselle perheenisälle onnenpotku pullonpalautusautomaatilla: "Ihmettelimme, mitä tämä nyt tarkoittaa"

Monilapsisen perheen isä osallistui arpajaisiin pienellä summalla ja yllättyi saatuaan automaatilla tiedon suuresta voitosta.

Vaasalainen perheenisä osallistui pulloja palauttaessaan arpajaisiin ja voitti 100 000 euron arvosta lahjakortteja.  

– Voitto tuntui epätodelliselta. Laskimme voittokuitista nollia yhdessä perheen kanssa kaupan hyllyjen välissä ja ihmettelimme, mitä tämä nyt tarkoittaa, isä kertoo heinäkuisesta voitostaan Lidlin tiedotteessa.

Pullonpalautusarpajaisissa on kyse Lidlin ja K-ryhmän kaupoissa toteutettavista arpajaisista, joissa asiakas voi pulloautomaatilla ohjata panttisumman omien taskujen sijaan arpajaisiin. Näin voi tukea samalla Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä elämälle -ohjelmaa. 

"Voi olla harhaanjohtavaa"

Arpajaiset herättivät ihmetystä pari vuotta sitten MTV:n kyselyssä, jossa moni koki uudistuksen olevan harhaanjohtavaa.

"Voi olla harhaanjohtava, niin kuin oli joskus pankkiautomaateilla. Lahjoituksille oltava ihan oma kanavansa", totesi eräs kyselyyn osallistuneista.

Uudistuksen hyvä tarkoitus keräsi kyselyssä kiitosta, mutta moni koki mahdollisuuden toimia väärin liian todennäköiseksi. Myös ikäihmisten huonon näön pelättiin johtavan siihen, että arpajaisiin tulee osallistuttua tahtomattaankin.

"Liian iso mahdollisuus painaa vahingossa väärää nappia", eräs lukija kiteytti.

"Olen mielelläni halunnut ohjata pullonpalautusrahat hyvään tarkoitukseen"

Suuren voiton saanut isä osallistui arpajaisiin kuitenkin tarkoituksellisesti. Hän kertoo, että osallistuminen kävi luontevasti, sillä hän haluaa mielellään antaa rahaa hyvään.

Pullonpalautusarpajaiset on Parpa Oy:n järjestämät arpajaiset, joihin voi osallistua kaikissa Suomen Lidleissä ja useissa K-ruokakaupoissa. Arvan hinta on 5 senttiä, ja osallistua voi esimerkiksi vain yhdellä pullolla tai tölkillä. Tiedon voitosta saa heti automaatilla. Palautusarpajaisiin ja hyväntekeväisyyteen voivat osallistua kaikki, Palautusarpajaisissa ei ole ikärajaa.

Arpajaisten tuotoilla tuetaan kotimaassa syrjäytymisvaarassa olevien lasten koulunkäyntiä ja harrastamista. Tuki kohdennetaan lapsille ja nuorille, joiden mahdollisuus jatkaa koulunkäyntiään tai osallistua harrastuksiin on uhattuna perheen vähävaraisuuden tai muiden haasteiden vuoksi.

– Lapsiperheen isänä olen mielelläni halunnut ohjata pullonpalautusrahat hyvään tarkoitukseen. Lasten harrastukset ja koulukirjat maksavat. On tärkeää, että kaikilla on tulotasosta riippumatta antaa lapsilleen mahdollisuus kouluttautua ja harrastaa, isä sanoo tiedotteessa.

Viime vuoden aikana Eväitä Elämälle -ohjelmalla tuettiin 1302 lapsen ja nuoren koulunkäyntiä tai harrastamista. Tukea jakoi yhteensä 58 Pelastakaa Lapset ry:n paikallisyhdistystä kautta maan. 

Osittaislähde: Lidl

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja