Mainos

Lukijat pullonpalautusautomaatin uudistuksesta: Harhaanjohtavaa

Yhä useampaan pullonpalautusautomaattiin ilmestynyt arpajaismahdollisuus saa kaksijakoisen vastaanoton MTV:n lukijoilta.

Arpajaisautomaatteja on käytössä jo sadoissa Lidlin ja K-ruokakauppojen myymälöissä. 

Muun muassa MTV Uutisten Facebook-sivuilla käydyssä keskustelussa todetaan, että uudistus automaatilla hämmentää. 

"Ei ehkäpä köyhät eläkeläiset tästä ilostu, lisäksi jos rillit on jäänyt himaan. Enpä tykkää muutenkaan...annan sitten muuta kautta hyväntekeväisyyteen, kohteen jonka itse päätän. Nyt sekin lienee arpapeliä."

"Voi olla harhaanjohtava, niin kuin oli joskus pankkiautomaateilla. Lahjoituksille oltava ihan oma kanavansa."

"Liian iso mahdollisuus painaa vahingossa väärää nappia."

"Hyvä idea tehdä hyvää"

Arpajaisten tuoton menemistä hyväntekeväisyyteen kuitenkin arvostettiin. Lukijat kaipasivat automaattiin kuitenkin selkeämpiä merkintöjä.

"Sinne menisi arpajaisiin jos vahingossa painaisin väärää nappia. Isompi palautus voisi harmittaa. Ei se nyt niin huono idea ole tuo valinta haluaako käyttää rahat arpajaisiin kun se on selvästi merkitty."

"Tuota tuotot hyväntekeväisyyteen vois korostaa. Jos vaivalla kauppaan raahamistasi pulloista tulevat 3e menevät vain johonkin? Hyvä idea tehdä hyvää ja volyymit on kohdillaan. Palautuksissa pyörii paljon rahaa. Nappien järjestys on reilu. "

"Tarvisi laittaa sellainen suojakieleke tohon "arpa-napin" päälle, kuten Lidl teki Ja montakohan vuotta se on jo ollut Lidl:n automaateissa, jokusen..."

Arpajaiserehdyksistä tullut vähän palautetta 

Pullonpalautusarpajaisten palvelua tuottavan Parpa Oy:n toimitusjohtaja Marko Aaltion mukaan erehdysosallistumiset arpajaisiin on pyritty minimoimaan.

– Arpajaisnappi on erillinen ja erivärinen nappi, lisäksi sitä pitää painaa kaksi kertaa, jotta se arpajaistapahtuma tapahtuu, Aaltio kertoo.

Aaltio myöntää kuitenkin, että etenkin alkuvaiheessa uudistus on aiheuttanut automaateilla epätietoisuutta. Parpalle on myös tullut jonkin verran yhteydenottoja ihmisiltä, jotka ovat valittaneet osallistuneensa arpajaisiin erehdyksessä.

– Määrä on kuitenkin näihin arpajaisiin osallistuneista hyvin pieni, puhutaan ihan promillesta.

Aaltion mukaan pullopantit palautetaan vahingossa arpajaisiin osallistuneille.

– Myymälästä annetaan ohjeet, miten asiakas ottaa meihin yhteyttä ja me käydään se asia sitten asiakkaan kanssa läpi ja tehdään hyvitykset tarvittaessa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.