Mainos

Väärinkäsitys bussipysäkillä muuttui opetukseksi – miehen vaikuttava kirjoitus diabeteksesta: "Emme tarvitse sääliä, vain ymmärrystä"

Tuntemattoman ohikulkijan kommentit innoittivat miehen kirjoittamaan tekstin, jonka avulla hän toivoo ihmisten oppivan jotain tärkeää diabeteksen kanssa elämisestä.

Englantilainen Ben Lockwood oli odottamassa bussia pysäkillä työpäivän jälkeen, kun yhtäkkiä ykköstyypin diabetesta sairastava mies huomasi verensokerinsa olevan hieman koholla. Niinpä hän veti insuliiniruiskeen esiin ja antoi itselleen ruiskeen.

Mies oli tehnyt tämän lukuisia kertoja aiemminkin, mutta tällä kertaa samaan aikaan ohi sattui kävelemään mies, joka erehtyi miehen käyttävän terveydelleen välttämättömän insuliinin sijaan huumeita. Tuntematon mies oli pysähtynyt Lockwoodin luokse ja kysynyt, mitä ihmettä hän oikein luuli tekevänsä. Ohikulkija oli kritisoinut miehen neulan käyttöä julkisella paikalla ja haukkunut häntä kovin sanoin nistiksi ja pohjasakaksi.

Sen sijaan, että Lockwood olisi suuttunut, hän päätti käyttäytyä rauhallisesti ja antaa ohikulkijalle opetuksen.

– Käytin ruiskeen loppuun, suljin neulan ja aloin selittämään joka ikistä pientä yksityiskohtaa myöten, mitä kaikkea sairastamani ykköstyypin diabetes vaatii päivittäin, Lockwood kertoo.

– Viisi minuuttia myöhemmin kaveri antoi minulle halauksen eikä olisi voinut pyydellä enempää anteeksi.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Asian selittämisellä oli ihmeitä tekevä voima; se rauhoitti tilanteen ja sai tuntemattoman pyytämään anteeksi.

Tuntemattomien kommentit voivat vaikuttaa itsetuntoon

Lockwood jakoi tarinansa Facebookissa siinä toivossa, että yhä useampi ihminen ymmärtäisi, miksi insuliiniruiskeita julkisesti käyttäviä ei pitäisi tuomita. He hoitavat vain terveyttään. 

– Jos sinä tai kuka tahansa epäilette koskaan henkilöä, joka pistää tai testaa itseään julkisella paikalla, ymmärtäkää, että sen tekeminen julkisesti vaatii paljon rohkeutta. Luottakaa minuun, mies selittää.

– Emme tarvitse yhtään sääliä, vain ymmärrystä, Lockwood lisää.

Mies toteaa, että jos edes yksi ihminen oppisi hänen päivityksestään jotain, se on ollut julkaisun arvoinen.

– Aion jatkaa pistämistä julkisesti. Olen tehnyt sitä viimeiset 6–7 vuotta. Eikä tämä ollut ensimmäinen kerta, kun ohikulkija on tuominnut tai kommentoinut. Se voi vaikuttaa itseluottamukseesi merkittävästi, Lockwood kertoo.

Lähde: Metro

***


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.