Väärä mielipide saattaa tuhota parisuhteesi

Mistä asioista pariskunnat riitelevät? Entä mitkä ovat ne, asiat, joissa eroava mielipide voi johtaa onnettomaan tilanteeseen?

Englantilainen kirjailija Angela Huth, 73, miettii oman elämän- ja parisuhdekokemuksensa kautta parisuhdetta ja riitoja aiheuttavia mielipide-eroja The Daily Mail -lehden kirjoituksessa.

Huth on ollut naimisissa kaksi kertaa. Hänen ensimmäinen miehensä oli nyt jo edesmennyt brittisosialiitti ja kirjailija Quentin Crewe, nykyinen aviomies on historioitsija, emeritusprofessori James Howard-Johnston.

Huthin ensimmäisen aviomiehen, Quentin Crewen mukaan ihmisillä on joitain niin vakiituneita mielipiteitä ja tapoja, joista ollaan yksinkertaisesti niin täydellisesti eri mieltä, ettei kompromissin etsiminen onnistu – edes rakkaudessa.

Quentinin mukaan pariskunnan tulee tutkia ennen saman katon alle asettumista tarkasti mielipiteitään ja etsiä niitä, jotka voisivat vaikuttaa heihin tulevaisuudessa negatiivisesti. Jos tätä ei tehdä, voi parisuhde jäädä onnettoman lyhyeksi, kun mielipide-eroista muodostuu liian suuria.

Täsmällisyys

Täsmällisen ja epätäsmällisen ihmisen suhde on toivoton Huthin mukaan.

Toista ei voi pakottaa täsmälliseksi. Ihminen, joka ei ole kiinnostunut siitä, ehtiikö hän heti menevään vai vasta seuraavaan bussiin, ei harmittele myöhästyessään junasta – vaikka puoliso olisikin asiasta harmissaan.

Niitä, jotka ovat aina myöhässä, aina ajoissa olevat taas ärsyttävät.Ajoissa olevat siirtävät kellonsa eteenpäin ja heiluttelevat istuessaan levottomasti jalkojaan. Täsmälliset ihmiset luottavat vain toisiinsa. He tietävät, etteivät tule ikinä odotetuiksi.

Talo

Pitäisikö talo ostaa kaupungista vai maalta? Maalla elävät ovat myrkkyä kaupunkilaissieluille – ja päinvastoin. Talon osamisessa kompromissi on katastrofi, ja harvalla on varaa omistaa koti kahdessa eri paikassa.

Yleensä tässä asiassa eroavasta pariskunnasta toinen päätyy elämään paikassa, jossa ei halua olla. Se saa aikaan sisäistä vihaa.

Matkustelu

Osalla ihmisistä on kunnioitettava halu kokea seikkailuita ja nähdä maailmaa. Osa taas haluaa pysyä kotona, ja on onnellinen näin.

Kuinka nämä kaksi halua voi yhdistää?

Kotieläimet

Mielipide-erot ovat kuolettavimpia, kun ne esiintyvät kotona. Koirien rakastajalla ei ole mahdollisuutta elää haluamansa hauvan kanssa tasapainoista perhe-elämää, jos toinen parisuhteen osapuoli vihaa koiria.

Miten kissa- ja koiraihmiset tulevat toimeen keskenään? Parisuhteeseen pyrkivien pitäisi etsiä itsensä kaltaista tässäkin asiassa.

Lasten koulutus

Lasten suhteen suurin ongelma lienee koulutus. Minne kouluun lapset tulisi pistää? Mitä asioita koulutuksessa pitäisi huomioida nuoresta iästä lähtien? Pitäisikö lapsi laittaa erikoiskouluun? Kuinka paljon koulutukseen halutaan laittaa rahaa?

Onneksi lasten suhteen pariskunnan on helpompaa päästä jonkinlaisiin kompromisseihin. Kyseessä on kuitenkin jonkun toisen etu, ei oman itsensä.

Mennäkö ulos, vai pysyä sisällä?

Lähteä ulos, vai pysyä sisällä? Niille, jotka nauttivat rauhallisista ja hiljaisista illoista kotona, meluisiin ravintoloihin pyrkiminen ei ole nautinnollista. Iän myötä mielipide-erot tästä asiat kuitenkin yleensä tasoittuvat.

Siisteys

Vaarallinen ero tavoissa muodustuu siisteydestä. Kroonisesti epäsiistin on miltei mahdoton elää yhdessä ihmisen kanssa, joka unelmoi kliinisistä huonekaluista.

"Miksi minun pitäisi siivota sinun jälkiäsi?" on usein kuultu kysymys. "Mitä väliä sillä on, että asiat kasaantuvat lattioille? Elämässä on tärkeämpiäkin asioita!" on myös tuttu.

On harvinaista, että siisti tai epäsiisti ihminen pääsisivät eroon tavoistaan. Millaista olisikaan, jos yhteen päätyisivät epäsiisti ja myöhästelevät ja siisti ja täsmällinen himinen?

Raha

Tärkeimpiä parisuhteen kestoa määrittäviä tekijöitä on raha. Joillain sitä on, joillain ei.

Kaikilla on ajatus siitä, miten rahaa tulisi käyttää, eikä yhteinen tili ei välttämättä ratkaise tilannetta.

Kuka maksaa laskut? Mitä ylimääräisellä rahalla pitäisi tehdä? Ostaa elämysmatka vai käydä ulkona syömässä?


Lue myös:


MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lähde: Perustuu osittain Angela Huthin artikkeliin Daily Mailissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja