Näin ratkaiset parisuhderiidat, katso!

Lähes jokainen pariskunta riitelee joskus, eikä ajoittainen välienselvittely ole merkki huonosta parisuhteesta. Yourtango.com listasi yhdeksän lausetta, jotka kannattaa sanoa riidan aikana. Katso!

Riiteletkö sinä usein kumppanisi kanssa? Ei hätää, suurin osa pariskunnista riitelee joskus. Pelkkä huutaminen ei kuitenkaan vie puusta pitkälle, joten kannattaa opetella riitelemään rakentavasti.

Riitojen selvittämistä pohditaan -lifestyleohjelman jaksossa 17. kesäkuuta. Sitä odotellessa lue Yourtango.comin listaamat yhdeksän lausetta, joiden avulla pääset alkuun.

1. Sinun ei tarvitse ratkaista ongelmaani, pelkkä kuuntelu riittää.

Onko kumppanisi sitä mieltä, että valitat liikaa? Tällä lauseella kerrot kumppanillesi, että tarvitset kuuntelevaa korvaa, etkä vastakkaista mielipidettä.

2. Voisitko yrittää ymmärtää minun näkökulmani asiaan?

Riidellessä empatia usein unohtuu. Mitä enemmän syyttelette toisianne, sitä kapeakatseisemmiksi tulette. Tämän lauseen avulla muistatte ottaa myös toisen tunteet huomioon riidan aikana.

3. Tämä on minulle tärkeää, ole kiltti ja kuuntele.

Usein kuvitellaan, että riidan aikana toinen pystyy kuuntelemaan myös sinun mielipiteesi, mutta usein ihminen miettii ainoastaan sitä, mitä seuraavaksi sanoo. Sen takia kannattaa muistuttaa toista kuuntelemisen tärkeydestä.

4. Ymmärrän, että riitelyyn tarvitaan kaksi.

Helpoin tapa ratkaista riita on myöntää, että molemmissa on vikaa. Olet ehkä mielessäsi oikeassa, mutta kukaan ei pidä siitä, että vastuu riidasta sysätään vain toisen niskoille.

5. Eksymme asiasta.

Riita alkaa likaisista astioista ja yhtäkkiä riitelettekin siitä, kumpi unohti tankata auton. Yksinkertainen riita paisuu nopeasti suuremmaksi kuin mitä se oikeastaan onkaan. Tämän lauseen avulla ohjaat keskustelun takaisin raiteilleen.

6. Mistä me oikeasti riitelemme?

Kärpäsestä tulee helposti härkänen, etenkin jos riitelette usein samoista asioista. Sen sijaan, että riitelette samasta aiheesta jatkuvasti, yrittäkää löytää kiistanne todellinen syy.

7. Tämä ei ole vain sinun ongelmasi, tämä on meidän ongelmamme

Tämän lauseen avulla osoitat, että riidassa ette ole vastakkain vaan loppujen lopuksi samalla puolella.

8. Rauhoitutaan hetken aikaa.

Kuinka monta kertaa olet sanonut loukkaavia asioita äkillisessä kiukunpuuskassa? Paras tapa välttyä tältä on pitää pieni tauko riitelyn aikana, jotta pahin ärtymys menee ohi.

9. Rakastan sinua.

Myös riidan aikana on hyvä muistuttaa kumppania siitä, että kiistoista huolimatta välillänne on kestävä side.

Psykoterapeutti antaa neuvoja riitatilanteista selviämiseen Steven & Chris -lifestyleohjelmassa 17.6. kello 23.50.

Kuva: Shutterstock

AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja