Vaalimaan rekkaparkki jäi pois budjetista

Liikenne- ja viestintäministeriö esittää joka tapauksessa rekkaparkin rakentamisen aloittamista ensi vuonna.

Valtiovarainministeriö on jättänyt liikenne- ja viestintäministeriön ehdotuksen Vaalimaan rekkaparkin rakentamisesta pois ensi vuoden talousarviosta.

Liikenne- ja viestintäministeriö esittää Vaalimaan rekkaparkin rakentamisen aloittamista ensi vuonna. Rakentamiseen tulisi varata 24 miljoonaa euroa.

Rekkaparkin rakentaminen linkittyy Helsingin ja Vaalimaan välille kaavailtuun E18-moottoritiehen. Liikenne- ja viestintäministeriö haluaa myös Helsingin ja Vaalimaan välisen tieosuuden muihin hankkeisiin viittä miljoonaa euroa, mutta valtiovarainministeriö ei puolla esitystä.

Lisäksi VM jätti budjetin ulkopuolelle liikenne- ja viestintäministeriön esityksen Savonlinnan ja Huutokosken välisen rataosuuden perusparannuksesta. Hankkeeseen kaivattu summa olisi 42 miljoonaa euroa.

Rakennusneuvos Mikko Ojajärvi liikenne- ja viestintäministeriöstä sanoo, että liikennehankkeet nousevat esille budjetin jatkoneuvotteluissa.

Liikenne- ja viestintäministeriön budjettiehdotus on kokonaisuudessaan noin 2,16 miljardia euroa. Se on noin 85 miljoonaa euroa enemmän kuin valtiovarainministeriön ehdotus.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat