Mainos

Vaalien kakkossijasta tiukka taisto - Niinistön suosio taas poikkeavan suuri IS:n gallupissa

Presidentinvaalien kakkospaikasta käydään tasaista kamppailua.

Ilta-Sanomien kyselyn mukaan Timo Soinin ja Paavo Väyrysen kannatus on 11 prosenttia. Paavo Lipposta ja Pekka Haavistoa äänestäisi 9 prosenttia vastaajista. Perässä tulee Paavo Arhinmäki 4 prosentin suosiolla, Eva Biaudet’n ja Sari Essayahin kannatus on 3 prosenttia.

Sauli Niinistöä kannattaa kyselyn mukaan nyt 51 prosenttia kansalaisista. Ilta-Sanomien aikaisemmissakin kannatuskyselyissä Niinistön suosio on ollut poikkeuksellisen suuri muihin gallupeihin verrattuna, mikä on johtunut erilaisesta laskentatavasta.

Esimerkiksi lokakuussa Niinistö sai Ilta-Sanomien kyselyssä 62 prosentin kannatuksen, kun Iltalehden kyselyssä kannatus oli 49 prosenttia. Viimeisimmissä Iltalehden, Ylen ja Helsingin Sanomien gallupeissa Niinistöllä on ollut 40-43 prosentin kannatus.

Nyt tehtyyn IS:n tutkimukseen vastasi tuhat suomalaista ja sen toteutti tutkimustoimisto MC-Info 15.-20. joulukuuta. Aiemmin Ilta-Sanomat on teettänyt kyselyjä Taloustutkimuksella.

Niinistön kannatuksen virhemarginaaliksi ilmoitetaan 3,4 prosenttiyksikköä, kakkospaikasta taistelevien ehdokkaiden 2,0-2,1 ja häntäpään ehdokkaiden 1,2-1,3 prosenttiyksikköä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.