Uutta tietoa Gatwickista: Osa lentoja häirinneistä lennokeista saattoi olla poliisin omia

Drone-havainto pysäytti Gatwickin lentokentän ja sen matkustajat 0:41
Matkustajat olivat jumissa Gatwickin lentokentällä

Osa Gatwickin lentokentän läheisyydessä ennen joulua havaituista lennokeista saattoi olla poliisin omia. Näin sanoo Sussexin poliisipäällikkö Giles York sanomalehti The Telegraphissa ja Guardianissa. 

Lukuisia lentoja peruttiin ennen joulua, kun lähellä lentokenttää havaittiin lennokkeja.

Poliisipäällikkö Giles Yorkin mukaan Sussexin poliisi on käyttänyt omia lennokkejaan ilmatilan tutkimiseen alueella, josta lennokkeja on etsitty. On siis mahdollista, että on sattunut jonkinlaisia sekaannuksia.

– Me laukaisimme Sussexin poliisin omat lennokit ilmaan tutkiaksemme aluetta, jolta lennokkia etsittiin. Joten tässä on voinut olla jonkinlaista hämmennystä, York sanoi.

Poliisi sai kaikkiaan 115 ilmoitusta lentokentän alueella nähdyistä lennokeista, ja Sussexin poliisin päällikön Giles Yorkin mukaan niistä 92:n on varmistettu tulleen luotettavista lähteistä.

Poliisi on löytänyt alueelta kaksi lennokkia, mutta sulkenut pois, että juuri ne olisivat aiheuttaneet kentän sulkemiset. Tapauksen vuoksi pidätettiin lentoaseman lähellä asuva pariskunta, mutta heidät vapautettiin myöhemmin.

Giles York puolestaan kertoi olevansa varma siitä, että lentokentän yllä liikkui lennokki sen ollessa suljettuna havaintojen vuoksi.


Lue myös:

    Uusimmat