Mainos

Uusista koptereista aluksi riisuttu malli

Puolustusvoimat tilasi aikoinaan ranskalaisyhtiöltä 20 kuljetuskopteria. Alkujaan ensimmäiset koneet piti toimittaa huhtikuussa 2005. Toistaiseksi yhtään konetta ei ole vielä luovutettu.

Suomeen jo vuosia odotetuista maavoimien uusista kuljetuskoptereista ensimmäiset saadaan käyttöön alkuvuodesta. Puolustusministeri Jyri Häkämies mukaan sopimusmuutos asiasta allekirjoitetaan ylihuomenna.

- Puolisen vuotta on käyty keskusteluja. Nyt ollaan pääsemässä satamaan, ja olen siitä erittäin tyytyväinen, Häkämies kertoo.

Häkämiehen mukaan tulossa on edelleen 20 NH90-kopteria ja niistä ensimmäiset saadaan käyttöön ensi vuoden alkupuolella. Alkuvaiheessa Suomeen tulee koulutuskäyttöön soveltuva riisuttu malli, jota täydennetään myöhemmin.

Patrian tehtailla Jämsässä on jo ollut useita ranskalaisen NHIndustries-yhtiön koptereita valmiina. Niiden luovuttamista ovat viivästyttäneet sopimuserimielisyydet. Julkisuuteen on tähän asti annettu kuva, että yhtiö ei ole pystynyt tekemään koneita. On vain ilmoitettu, että yhtään konetta ei ole toimitettu Suomeen.

Häkämies ei suostu vielä sanomaan mitään mahdollisesta sopimussakosta, jonka kopteriyhtiö joutunee maksamaan toimituksensa viivästymisestä.

Puolustusvoimat tilasi aikoinaan ranskalaisyhtiöltä 20 kuljetuskopteria. Alkujaan ensimmäiset koneet piti toimittaa huhtikuussa 2005. Viimeisen koneen oli määrä tulla käyttöön ensi vuoden lokakuussa. Toistaiseksi yhtään konetta ei ole vielä luovutettu.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.