Mainos

Uusi yritys NHL:ssä: Leijonien MM-pakki tehnyt määrätietoista työtä pian koittavan paluun eteen – "Varmasti suurin osa on korvien välissä"

39:46
Videolla Jani Hakanpään harjoittelua Vantaalla ennen Anaheim Ducksin NHL-miehistöön siirtymistä.

Uransa toisen NHL-sopimuksen tehnyt maailmanmestaripuolustaja Jani Hakanpää on hionut neljän Oulun Kärpissä vietetyn vuoden aikana peliään uutta Pohjois-Amerikan iskua varten. Nyt opitut asiat pääsevät testiin suomalaisen tehtyä sopimuksen Anaheim Ducksin kanssa.

Ducks tiedotti keskiviikkona tehneensä yksivuotisen sopimuksen, joka on MTV Urheilun tietojen mukaan myös yksisuuntainen eli tarkoittaa lähtökohtaisesti, ettei Hakanpäälle ole suunniteltu roolia muualla kuin NHL:n puolella.

Anaheimin erittäin nuoressa, vaikkakin todella kookkaassa puolustuksessa Euroopassa rutinoituneelle pakkijärkäleelle on tilaa. Riveistä löytyvät Cam Fowler ja Hampus Lindholm, mutta muuten Ducksin puolustus ei juuri huimaa.

Hakanpää kävi kokeilemassa tasoaan St. Louis Bluesissa jo kuusi vuotta sitten, mutta vietti koko ajan farmijoukkueissa. Tuolta reissulta käteen jäi oppia, jota hän on nyt työstänyt Kärpissä ja Suomen maajoukkueessa.

– Varmasti suurin osa on korvien välissä. Olen oppinut tuntemaan itseni ihmisenä ja urheilijana entistä paremmin. Olen saanut aika paljon perspektiiviä elämään ja jääkiekkoon. Se on kumminkin vain jääkiekkoa. Kaikki muu on vielä pikkaisen tärkeämpää, Hakanpää kertoo MTV Urheilulle.

– Totta kai pelillisesti olen pystynyt aika paljon kehittämään paljon juttuja. Luistelua ja kiekollista pelaamista varsinkin, hän lisää.

Peliä hiotaan NHL-kuntoon Vantaalla

Hakanpään suunnitelmissa on lähteä Anaheimiin hiukan etuajassa ennen harjoitusleirin alkua. Tällä hetkellä hän treenaa yhdessä muun muassa toisen maailmanmestarin Petteri Lindbohmin kanssa Vantaalla Hockey Base -harjoituskeskuksessa. Taitovalmentaja Iiro Mäntylän kanssa on hiottu toimimista NHL:n pienessä tilassa ja ajassa.

– Varmaan se iso juttu nyt on, että tehdään täällä paljon näppäryyttä ja ketteryyttä pienessä ja ahtaassa tilassa kiekon kanssa ja ilman kiekkoa, teränkäyttöjuttuja, Hakanpää selvittää.

– Siihen totta kai tukevia asioita jään ulkopuolelle – suunnanvaihdos-, nopeus- ja räjähtävyysjuttuja. Siinä alkaa olla aika hyvä paketti.

Kultajuhliin päättyneiden MM-kisojen takia Hakanpään kausi venyi liki kesäkuun vaihteeseen asti, joten harjoittelulle jäi normaalia vähemmän aikaa. Toki NHL:ssä treenipelit alkavat syyskuussa ja vasta runkosarja lokakuussa.

– Olen siinä mielessä onnellisessa asemassa, että kauden startti lykkääntyy syyskuulle asti. Se antaa siihen lisää aikaa, että pystyy saamaan hyvät kaksi ja puoli kuukautta treeniä alle.

– Sillä tarkoituksella tultiin takaisin, että pystyisi kehittymään ja saisi toisen mahdollisuuden ja lähtisi entistä valmiimpana.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja