MM-Leijonan perässä oli useampi NHL-seura – Anaheim löi pöytään tarjouksen, joka pyyhkäisi muut laudalta

9:03
Jani Hakanpää kertoo haastattelussa NHL-sopimuksestaan ja kesästä maailmanmestarina.

Uudelle kierrokselle NHL:ään lähtevä puolustaja Jani Hakanpää sai Anaheim Ducksilta muista seuroista poiketen tarjouksen yksisuuntaisesta sopimuksesta. Mielenkiinto Liigassa ja MM-kisoissa loistanutta pakkijärkälettä kohtaan tuli nopeasti selväksi.

Hakanpää, 27, allekirjoitti keskiviikkona Anaheimin kanssa yhden vuoden paperin, joka tuo hänelle mediatietojen mukaan 850 000 dollarin vuosiansiot.

Vientiä Kärpissä viime kaudet pelanneella Hakanpäällä olisi ollut useampaakin seuraan, mutta Anaheimin tarjoama yhden suunnan NHL-sopimus pyyhki muut ehdotukset pöydältä. Se tarkoittaa, että Hakanpäälle on mietitty paikkaa NHL-kokoonpanossa eikä puolustajan tarvitse sahata NHL:n ja AHL:n välillä.

Hakanpää pelasi vuosina 2013–15 kaksi kautta St. Louis Bluesin organisaatiossa, mutta silloin aika kului Chicago Wolvesin AHL-organisaatiossa.

– Upea homma, että saan mahdollisuuden lähteä toista kertaa kokeilemaan sinne. Kyllä sitä innolla odottaa ja vähän on sellainen olo, että voisi pikakelata sinne syyskuun alkuun, Hakanpää intoilee MTV Urheilun haastattelussa.

Tieto neuvotteluista vasta tällä viikolla

Huhuja sopimuksesta nimenomaan Anaheimin kanssa liikkui jo huhtikuun lopussa SM-liigan finaalien aikana, mutta lopullinen neuvottelu tapahtui Hakanpään mukaan vasta tällä viikolla. Maanantaina hän sai tiedon neuvottelujen käynnistymisestä ja keskiviikkona iltapäivällä nimet olivat jo paperissa.

Hakanpään pelit jatkuivat MM-kultakisoissa vielä toukokuun loppuun asti. Siihen asti ja pitkälti sen jälkeenkin hän antoi agenttinsa Mika Rautakallion hoitaa asioiden edistämisen.

– Minulle asti ei pelien aikana eikä oikeastaan pelien jälkeen ole tietoa siitä tullut, Hakanpää kertoo Anaheimin pitkäaikaisesta kiinnostuksesta.

– Totta kai agentin kautta on tullut tietoa, että siellä on, että jotkut seurat ovat kiinnostuneita, mutta sovimme niin, että ennen kuin kukaan ei tee mitään konkreettista, niin ihan turha soitella.

– Tietää kuitenkin sitä maailmaa, että vasta kun on mustaa valkoisella, niin sitten se on oikeasti totta, Hakanpää toteaa.

Ducksin tarjoama sopimus antaa kuitenkin signaalin, että joukkueeseen on kaavailtu Hakanpäälle paikkaa eikä häntä haluta seuraan vain kokoonpanon jatkeeksi.

Mikään ei toki ole varmaa myöskään yksisuuntaisella NHL-sopimuksella, sillä farmikomennuksen sijaan kokoonpanosta putoava pelaaja saattaa joutua seuraamaan pelejä katsomosta. Seuralla on myös mahdollisuus lähettää pelaaja farmiin niin sanotun waivers-listan kautta, jolloin muut seurat voivat halutessaan napata tämän.

Viime kaudella Hakanpää teki Oulun Kärpille runkosarjan 52 ottelussa tehot 11+12=23. SM-hopeaan päättyneissä pudotuspeleissä syntyivät pisteet 1+3 ja MM-kisoissa 1+1.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja