Mainos

Uusi sopimus nostaa kaupan alan palkkoja

Kaupan alan uusi työehtosopimus sisältää palkankorotuksia ja muutoksia vapaiden määrittelyihin sekä sairauslomiin.

Palvelualojen ammattiliitto PAM ja Kaupan liitto hyväksyivät tänään valtakunnansovittelija Esa Lonkan tekemän sovintoesityksen. Näin ollen pääsiäisen alle suunniteltu kaupan lakko peruuntuu.

PAM on erityisen tyytyväinen uuden sopimuksen palkankorotuksiin sekä työntekijöiden oikeuksien parantumiseen.

- Pidämme sopimuksessa olevia työehtojen laadullisia parannuksia erittäin hyvinä. Esimerkiksi loppiainen on jatkossa kaikille palkallinen ja väkivaltatapauksissa kaikilla on oikeus kolmen kuukauden sairausajan palkkaan, kertoo PAMin puheenjohtaja Ann Selin.

PAMin mukaan parannuksia tulee myös viikonloppuvapaiden määrityksiin, ammatillisten tutkintojen huomioimiseen palvelusvuosissa sekä luottamushenkilösopimuksiin. Sopimuksen kustannusvaikutus on kolme prosenttia.

Kaupan liitto: Kallis sopimus koettelee yrityksiä

Työnantajapuolen Kaupan liiton mukaan nyt aikaansaatu sopimus on työnantajille kallis.

- Olen tyytyväinen siihen, että kuluttajia uhanneet työtaistelutoimet peruuntuivat. Tehty sopimus on kuitenkin kallis kevään yleisiin linjauksiin verrattuna. Erityisen kallis sopimus on maakunnissa sijaitseville kaupoille. Näiden yritysten tulevaisuus näyttää pelottavalta kiristyvien verojen ja heikkenevän ostovoiman valossa. Nyt tehty palkkaratkaisu hipoo monen yrittäjän sietokyvyn ylärajoja, Kaupan liiton työmarkkinajohtaja Tapio Mäkeläinen sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.