"Uusi ja vanha Ronaldo" kohtaavat – siirtokesän 19-vuotias ennätyshankinta valmis kaatamaan esikuvan ja maajoukkuetoverin

Mestarien liigassa eivät kohtaa keskiviikkoiltana pelkästään Atletico Madrid ja Juventus, vaan myös Portugalin maajoukkueen nykyhetki ja tulevaisuus. Joao Felix, 19, on pelaaja, josta odotetaan sekä Madridissa että Portugalissa uutta johtotähteä.

MAINOS

Mestarien liiga suorana C Morella

C More näyttää suorana lähetyksenä joka ikisen Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja La Ligan ottelun.

C Moren sivulle pääset tästä

Atletico Madrid maksoi Benficasta siirtyneestä teinitähdestä 126 miljoonaa euroa. Siirto teki Felixistä kaikkien aikojen neljänneksi kalleimman pelaajan, Atletico Madridin historian kalleimman hankinnan ja siirtokesän kalleimman siirron.

Felix debytoi Portugalin pääsarjassa viime kaudella, jolloin hän tuotti välittömästi Benfican avainpelaajana kaikki kilpailut huomioiden 20 maalia ja 11 syöttöä. Hyökkääjä teki myös Eurooppa-liigan historian nuorimpana pelaajana hattutempun Frankfurtia vastaan.

Antoine Griezmannin poistuttua Barcelonaan Felix tuotiin sovittamaan ranskalaistähden saappaita seuran johtohahmona. Alku on ollut vähintään lupaava.

Felix on pelannut La Ligassa toistaiseksi neljä ottelua, joissa on syntynyt yksi maali. Ronaldo, jota Felix on kutsunut auliisti esikuvakseen ja maailman parhaaksi pelaajaksi, on osunut kolmessa ottelussa niin ikään kerran.

Felixiä kuvaillaan keskushyökkääjän ja kymppipaikan pelaajan sekoitukseksi, eräänlaiseksi toiseksi hyökkääjäksi. 181-senttinen Felix ei ole Ronaldon kaltainen fyysinen veistos, mutta on silti pääpelaajana laadukas. Suurimmat yhtymäkohdat Ronaldoon löytyvät teknisistä taidoista pallollisena.

Kaksikko on voittanut yhdessä Portugalin maajoukkueen kanssa Kansojen liigan ja tehnyt tuhoa EM-karsinnoissa, joissa Portugali on lohkonsa toisena voitettuaan edellisellä kierroksella Serbian ja Liettuan.


Lue myös:

    Uusimmat