Tarpeettomasta turhakkeesta elintärkeäksi pelaajaksi – Real Madrid -tähden asema muuttunut Zinedine Zidanen silmissä vain muutamassa viikossa

Real Madrid aloittaa keskiviikkona Mestarien liiga -taipaleen PSG:tä vastaan Pariisissa. Zinedine Zidanen palattua Madridin peräsimeen muutamien pelaajien asema joukkueessa on muuttunut äkkiarvaamatta.

MAINOS

Mestarien liiga suorana C Morella

C More näyttää suorana lähetyksenä joka ikisen Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja La Ligan ottelun.

C Moren sivulle pääset tästä

James Rodriguezin ja Gareth Balen piti kesällä olla pomminvarmaa kauppatavaraa. Toisin kävi. Molemmat pelaajat ovat Madridista poistumisen sijaan tehneet itsestään osan valkoisten ydinrunkoa.

Jamesin piti olla useiden mediatietojen mukaan jo menossa Napoliin, mutta kauppoja ei lopulta koskaan syntynyt. Kolumbialainen on muuttunut Zidanen silmissä viikoissa tarpeettomasta elintärkeäksi.

Real Madridin keskikentälle ei ole keskiviikkona ylimääräistä tunkua. Kun Luka Modric, Fede Valverde ja Isco ovat sivussa, puhtaina keskikenttäpelaajina käytössä ovat vain Toni Kroos ja Casemiro. Loukkaantumiset ja kesällä seurasta poistuneet nuoret pelaajat aiheuttavat Zidanelle juuri nyt kysymysmerkkejä.

James pelasi viikonloppuna täydet 90 minuuttia, kun Real Madrid voitti Levanten La Ligassa työllä ja tuskalla 3-2. Jalkapallodataa raportoiva SofaScore kirjautti Rodriguezin suorituksen arvosanaksi 8,4. Se oli joukkueen toiseksi paras lukema kuumassa vireessä olevan Karim Benzeman jälkeen.

– Näette itse, että hän on erittäin hyvä. James antoi kentällä kaikkensa ja pelin jälkeen hänen jalkansa olivat täysin lopussa. Olen iloinen pelaajan puolesta, Zidane puhui espanjalaislehti Marcan mukaan ottelun jälkeen.

Rodriguez on viime aikoina tarjonnut Zidanelle kaikkea, mitä ranskalainen häneltä odottaa: syöttötaitoa ja hyökkäysuhkaa. Rodriguez pelaa Madridissa juuri nyt siinä roolissa, jota hän on vuodesta 2014 odottanut, pelintekijänä.

Real Madridin ainoat huolenaiheet eivät löydy keskiviikkona keskikentältä, sillä alakerrasta sivussa ovat kapteeni Sergio Ramos sekä kokeneet Nacho, ja Marcelo.

Valkoisten avauskokoonpanossa nähdään todennäköisesti ensimmäistä kertaa viikonloppuna vaihdosta kentälle tullut Eden Hazard.

PSG:n tähtihyökkäys sivussa

Kotijoukkueen tilanne ei ole keskiviikkona myöskään optimaalinen. Tuomareiden solvaamisesta pelikieltoa kärsivä Neymar on sivussa, samoin kuin loukkaantuneet Edinson Cavani ja Kylian Mbappe

Tuoreen hankinnan Mauro Icardin pelikunto on vielä kysymysmerkki. PSG:n hyökkäyksessä nähdäänkin poissaolojen myötä todennäköisesti Eric Choupo-Moting.

– Kaikki tietävät, että meiltä puuttuu muutamia hyökkääjiä, mutta luotan tässä pelissä käytettävissä oleviin pelaajiin, PSG:n päävalmentaja Thomas Tuchel sanoi BBC:n mukaan.

PSG ja Real Madridin kohtaamista voi seurata keskiviikkoiltana C More Sport 2 -kanavalta kello 21.50 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat