Mainos

Uusi al-Qaida -nauhoite huolestuttaa Yhdysvalloissa

Uusi al-Qaida -verkoston tekemäksi epäilty ääninauha herättää pelkoa Yhdysvalloissa. Eilen julkistetulla ääninauhalla kehotetaan seuraamaan New Yorkin ja Washingtonin terrori-iskut vuonna 2001 toteuttaneiden miesten esimerkkiä.

-He hyökkäsivät Amerikkaa vastaan lentokoneilla (---) ja aiheuttivat ennennäkemätöntä tuhoa, josta USA vieläkin kärsii, todetaan äänitteessä.

Nauhan epäillään olevan terroristijohtaja Osama bin Ladenin läheisen sotilasjohtajan Ayman al-Zawahirin tekemä. Vaikka nauhan aitoudesta ei ole täysiä todisteita, Yhdysvallat koventaa äänenpainojaan etenkin Iranin suhteen. Maan puolustusministeri Donald Rumsfeld pitää varmana, että Iran suojelee al-Qaida verkoston terroristeja.

-Jätämme nauhan analysoinnin muille. Ei ole kuitenkaan epäilystäkään siitä, että merkittäviä al-Qaida johtajia on ollut ja on vieläkin Iranissa. Ja he ovat hyvin kiireisiä, sanoi Rumsfeld.

Yhdysvallat nosti maanantaina kansallista hälytystasoaan ja muun muassa pääkaupungissa Washingtonissa on eri puolille kaupunkia tuotu jälleen ilmatorjuntaohjuksia. Yhdysvaltain viranomaiset epäilevät viimeaikaisten terrori-iskujen olevan merkki al-Qaidan aktivoitumisesta.

-Saudi-Arabian ja Marokon hyökkäysten takia tarkkailemme tilannetta. Saamiemme tiedustelutietojen mukaan nuo kaksi hyökkäystä voivat olla alku hyökkäykselle Yhdysvaltoja vastaan muualla tai Yhdysvalloissa, kertoi Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n pääjohtaja Robert Mueller.

Yhdysvaltojen lisäksi nauhoituksessa kehotetaan hyökkäämään Britanniaa, Australiaa ja Norjaa vastaan. Norja ei osallistunut taisteluihin Irakissa, mutta maa toimitti erikoisjoukkojaan Afganistaniin.

(MTV3)

(Aamu-uutiset 22.05.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.