Mainos

Uudistukset päätökseen Puolassa

Puolan uusi pääministeri Jerzy Buzek lupasi tänään, että hänen hallituksensa saattaa päätökseen Puolan vuonna 1989 alkaneen uudistusprosessin. Parlamentin alahuoneelle pitämässään linjapuheessa Buzek sanoi, että hallitus palaa totuudellisuuden, perheen ja terveen isänmaallisuuden "kristillisiin" arvoihin.

Pääministeri asetti hallituksensa keskeisiksi tavoitteiksi valtiovallan hajauttamisen, yksityistämisen ja eläkejärjestelmän uudistamisen vuoteen 1999 mennessä. Buzek vahvisti, että Puola pyrkii Pohjois-Atlantin liiton Naton ja EU:n jäseneksi.

Talouspolitiikasta Buzek sanoi, että hallitus yksityistää telekommunikaatio- ja rautatielinjat ja aloittaa moottoritieverkon rakentamisen. Yksityistäminen on tarkoitus saada päätökseen vuoteen 2001 mennessä. Kommunistivallan aikana valtiollistettu omaisuus palautetaan sen alkuperäisille omistajille.

Buzek johtaa oikeistolaisen Solidaarisuuden ja liberaalin Vapauden liiton muodostamaa hallitusta. Erityisesti valtiovarainministeri Leszek Balcerowitz, joka edustaa liike-elämään myönteisesti suhtautuvaa Vapauden liittoa, pitää tärkeänä inflaation vastaista taistelua ja budjettivajeen pienentämistä.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.