Mainos

Uudet lumipyryt saivat Britannian jälleen kaaokseen

Britannia on joutunut jälleen kaaokseen lumisateiden vuoksi. Walesin eteläosaan, Englannin länsi- ja keskiosiin, Pohjois-Irlantiin ja Lontoon pohjoispuolelle satoi kymmenen senttimetriä lunta.

Lumipyry myöhästytti lentoja muun muassa Birminghamin, Belfastin ja Lutonin lentokentillä. Junaliikenne ja osa bussiliikenteestä oli pysähdyksissä. Myös satoja kouluja suljettiin.

Britanniassa koettiin alkuviikosta rankimmat lumipyryt lähes 20 vuoteen. Ainakin yksi ihminen kuoli lumentulon vuoksi.

Useilla alueilla on nyt pulaa sekä teille levitettävästä sorasta että suolasta. Britanniaan onkin muun muassa lennätetty 40 000 tonnia suolaa Espanjasta.

Lumentulon ja kylmän sään odotetaan jatkuvan vielä useiden päivien ajan. Viranomaiset varoittavatkin joutuvansa kohta valitsemaan, mitkä tiet yritetään pitää avoinna.

Myös Dublinin kenttä lamaantui

Irlannissa sankka lumentulo on pysäyttänyt lentoliikenteen pääkaupungin Dublinin kentällä miltei kokonaan. Irlantilainen lentoyhtiö Aer Lingus perui kaikki muut illan lennot paitsi yhden lennon New Yorkiin ja yhden Lontooseen.

Matkustajille on ilmoitettu, että liikenne palaa normaaliksi vasta huomenna. Myös halpalentoyhtiö Ryanair on perunut lähes kaikki illan lennot Dublinista.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.