Uudenvuoden juhlinta sujunut rauhallisesti

Kahdessa omakotitalon palossa vältyttiin vakavilta vammoilta.

Myrskylässä omakotitalo on tuhoutunut tulipalossa. Palokunta sai hälytyksen Nokkakyläntiellä syttyneestä palosta hieman ennen puolta kahtatoista, mutta ei ehtinyt pelastaa taloa. Talossa ei ollut palon aikana ihmisiä. Poliisi tutkii palon syttymissyytä.

Joensuussa lastenhuoneen lattialla olleet uudenvuoden raketit sytyttivät omakotitalon palamaan alkuillasta. Päivystävän palomestarin mukaan huoneessa ollut 10-vuotias poika pudotti vahingossa rakettien päälle tulitikun. Raketit räjähtivät huoneessa ja sytyttäneet tulipalon.

Huoneessa oli myös poikaa hieman vanhempi tyttö. Hän pääsi pakenemaan huoneesta, mutta pojan pelasti huoneesta hänen isänsä. Talossa olleet kaksi lasta ja neljä aikuista pääsivät pakenemaan palavasta talosta muun muassa hyppäämällä ikkunoista. Huoneessa ollut poika sai lieviä palovammoja.

Ilkivaltaa ilotulitteilla

Suomalaiset ovat juhlineet uuttavuotta melko rauhallisesti. Vakavia turmia ei ole tullut viranomaisten tietoon. Helsingissä vuoden vaihtumista Senaatintorilla ja Kauppatorilla seurasi poliisin arvion mukaan noin 30 000 ihmistä.

Poliisi ja palokunta ovat pysyneet kiireisenä lähinnä ilkivallan ja ilotulitteilla ammuskelun vuoksi. Erityisen huomion kohteena ovat olleet perinteiseen tapaan postilaatikot.

Pohjoisessa lasketteluvammoja

Lapin keskussairaalan päivystyksessä lääkäreitä ja hoitajia ovat työllistäneet lähinnä laskettelukeskuksissa sattuneet vahingot. Myös Länsi-Suomen sairaaloissa on vältytty vakavimmilta onnettomuustapauksilta.

Helsingissä Husin silmäklinikalle oli puoli yhdeksään mennessä illalla tullut yksi silmävammapotilas. Hän oli saanut vamman tinan valamisesta.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat