Uudenkaupungin autotehdas upeaan ennätykseen: "Merkittävä saavutus"

3:14
Näin Mersuja maalataan Uudenkaupungin autotehtaalla.

Uudenkaupungin autotehtaalla valmistettiin vuonna 2018 ensimmäistä kertaa sen historian aikana yli 100 000 ajoneuvoa.

Valmet Automotive valmisti Uudenkaupungin autotehtaalla vuonna 2018 kaikkiaan 110 000 autoa. Kyseessä on ensimmäinen kerta yrityksen historiassa, kun valmistettujen autojen määrä ylittää 100 000:n rajan.

Uuden vuosituotantoennätyksen taustalla on muun muassa yhteistyö Mercedes-Benzin emoyhtiön Daimlerin kanssa.

Valmet Automotiven tuotanto on kasvanut vuodesta 2013 alkaen, jolloin yritys aloitti yhteistyön Daimlerin kanssa. Yhteistyö käynnistyi Mercedes-Benzin 3. sukupolven A-sarjan tuotannolla, ja on viime vuosina laajentunut Mercedes-Benzin GLC-katumaasturin sekä uuden A-sarjan valmistuksen myötä.

Vuoden 2018 tuotantomäärä, 110 000 autoa, on Valmet Automotiven uusi vuosituotantoennätys ja koostuu Mercedes-Benzin GLC-katumaastureista sekä neljännen sukupolven A-sarjasta. Samalla myös autojen vienti on noussut uuteen ennätykseen, ja henkilöautot ovat vakiinnuttaneet asemansa yhtenä Suomen tärkeimmistä vientituotteista.

– 100 000 autoa ylittävällä vuosituotannolla Valmet Automotive on siirtynyt erikoisvalmistajasta volyymivalmistajaksi. Uusi tuotantoennätys on strategiamme kannalta merkittävä saavutus, josta kiitän asiakastamme, kumppaneitamme ja erityisesti henkilöstöämme, kertoo Valmet Automotiven valmistuspalvelujen johtaja Pasi Rannus.

Valmet Automotiven mukaan 110 000 auton vuosituotanto on vahva osoitus sen tuotannon kasvusta ja joustavuudesta. Tuotanto perustuu korkean arvoluokan autoihin ja skaalautuu piensarjoina valmistettavista erikoistuotteista volyymituotantoon.

Edellinen tuotantoennätys oli 90 000 autoa vuodelta 2017.

– Uusi tuotantoennätys näyttää myös suuntaa tulevien vuosien valmistusmäärille, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Lähde: Valmet Automotive

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja