Mainos

Uuden-Seelannin ministerin Suomi-tiedot 20 vuoden takaa

Uusiseelantilaisen ministerin Gerry Brownleen lausunnot Suomesta ovat aiheuttaneet valtavaa kohua.

Brownlee haukkui suomalaisia kommentoidessaan viime viikolla Uuden-Seelannin työväenpuolueen ehdotusta, jonka mukaan maan kannattaisi ottaa oppia Suomen talousjärjestelmästä.

Internetiin päätyneestä parlamentin istunnosta kuvatusta videosta käy kuitenkin ilmi, että osa Brownleen Suomi-tietoudesta on 20 vuotta vanhaa. Hän vaikuttaa uskovan, että Suomen pääministeri on Esko Aho.

- Kuka olisi uskonut, että Esko Ahosta - suuresta suomalaisesta oikeistojohtajasta, Suomen oikeistolaisesta pääministeristä - tulisi (Uuden-Seelannin) työväenpuolueen ikoni, aloitti Brownlee jyrinänsä.

Brownleen mukaan Suomesta ei ole talousmalliksi koska maassa on pahempi työttömyys ja pienempi talouskasvu kuin Uudessa-Seelannissa.

- Suomi pystyy hädin tuskiin ruokkimaan kansalaisensa, siellä on hirveät murhaluvut, kansalaiset saavat hädin tuskin koulutusta, eikä siellä kunnioiteta naisia, Brownlee luetteli puheenvuorossaan kahteen otteeseen.

Ministeri Brownleen puheenvuoro kesti noin viisi minuuttia. Se päättyi puhemiehen kellonsoittoon, joka on merkki puheajan päättymisestä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.