Mainos

Ministerineuvos: "Kohu parantaa Suomi-kuvaa"

Ministeri Gerry Brownleen viikonloppuinen töksäytys suomalaisten alhaisuudesta kiehuttaa Uuden-Seelannin mediassa. Suomen suurlähetystössä Australian Canberrassakaan puhetta ei painettu villaisella.

– Olemme olleet yhteydessä Uuden-Seelannin ulkoministeriöön ja nyt odotamme, aikovatko he reagoida tilanteeseen jotenkin. Siellä ollaan sitä mieltä, että lausunto on erittäin valitettava, sanoo ministerineuvos Juha Parikka.

Maan parlamentti-istunnossa pidetyssä puheessaan Brownlee muun muassa väitti, että Suomen valtiolla on vaikeuksia kouluttaa ja ruokkia kansalaisiaan. Samoin hän jyrähti Suomen hirveistä murhaluvuista ja kansalaisten kyvyttömyydestä kunnioittaa naissukupuolta.

Suomessa Talouselämä-lehti ehti Uuden-Seelannin radiota lainaten kertoa, että Suomi on jättänyt Brownleen lausunnoista nootin. Parikan mukaan tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa.

– Olemme selvitelleet asiaa täältä suurlähetystöstä käsin. Mitään noottia ei ole jätetty, Parikka toppuuttelee.

"Ministeri pahoitellut virheitään"

Brownlee on joutunut sanojensa vuoksi median hampaisiin jopa siinä määrin, että hän on joutunut vetämään sanojaan takaisin.

– Mediassa on nyt todella paljon juttuja tästä. Herra Brownlee on pahoitellut virheitään, mutta sanoi myös, että puhe pitää pistää maan värikkään keskustelukulttuurin piikkiin, kertoo Parikka.

Ministerineuvos uskoo, että Suomi selviää kohusta voittajana.

– En usko, että tämä kohu tahraa Suomi-kuvaa. Pikemminkin päinvastoin. Tässä käy niin, että Suomi pääsee tässä kivalla tavalla esille.

Suomi-brändi vahva Uudessa-Seelannissa

Parikan mukaan Suomella on hyvä kuva Uudessa-Seelannissa ja Australiassa.

– Suomesta ja sen vahvuuksista puhutaan. Kertoohan sekin jo jotain, että koko kohu alkoi siitä, että oppositio kehotti maan hallitusta ottamaan Suomen Uuden-Seelannin mallimaaksi.

Parikan mukaan Suomella ja Uudella-Seelannilla on lisäksi erittäin hyvät välit.

– Tämä onkin enemmän yhden miehen ylilyönti, hän sanoo.

Itse ministeri on maassa tunnettu nimenomaan värikkäistä lausunnoistaan.

– Tämä oli hänelle tavanomainen puheenvuoro, Parikka päättää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.